Dosud se počítalo s tím, že expanze Aftershock pro retro střílečku Ion Fury vyjde v prvním čtvrtletí letošního roku. Tvůrci ze studia Voidpoint i vydavatel 3D Realms však byli v poslední době dost ticho, a tak se dalo předpokládat, že dojde k dalšímu odkladu. Původně mělo totiž rozšíření vyjít už minulý rok v létě. Nyní je odklad skutečností, jelikož tvůrci na Steamu promluvili o neočekávaném zdržení, které oddálilo původně plánovaný termín vydání. Voidpoint nehodlá obětovat kvalitu kvůli dodržení jakéhokoliv konkrétního data, přičemž potřebuje víc času na dokončení a vyladění nového herního obsahu.

Studio se chce také ujistit, že expanze udrží kvalitativní laťku, kterou nastavila původní hra z roku 2019. Ta si zajistila zájem fanoušků především díky tomu, že Ion Fury pohání klasický engine Build, který můžeme znát z klasik jako Duke Nukem 3D, Shadow Warrior, Redneck Rampage nebo Blood. Na výsledek se můžete podívat třeba díky několika čerstvým screenshotům.

Nový termín vydání bohužel stanoven nebyl, více o expanzi Aftershock se však máme dozvědět v následujících měsících, takže to vypadá, že si ještě nějakou dobu počkáme. Ion Fury: Aftershock, jež má být k dostání nejen na Steamu, ale i přes GOG.com, každopádně slibuje 13 nových úrovní, další zbraň a předměty do inventáře, několik nových typů nepřátel a munice či speciální Arrange Mode. Ten nabídne zrcadlené levely ze základní hry, upravené rozmístění nepřátel a předmětů a obsah z chystaného rozšíření. Počítá se také s přidáním páté, dosud nejvyšší obtížnosti určené hardcore hráčům.