Insomniac Games výrazně rostou. Studio, které v létě roku 2019 koupila Sony, má mít 522 zaměstnancům. Přitom v roce 2021 to bylo přes 400 lidí.

Počet zaměstnanců je uveden na oficiálním profilu Insomniac Games na LinkedIn. Růst studia dává smysl, s ohledem na vývoj dvou velkých projektů: Marvel's Spider-Man 2 vyjde během letošního podzimu na PlayStation 5 a na novou generaci konzole míří také Marvel's Wolverine. Ten by měl být dle spekulací plánován na podzim 2024.

Několik pracovních inzerátů naznačuje, že v Insomniac Games pracují ještě na neoznámeném multiplayerovém projektu. To by nemělo překvapit, vzhledem k ambicím Sony vytvářet nejen velké příběhové tituly pro jednoho hráče, ale také velké online hry s pořádným dějem – mj. samostatná multiplayerová hra The Last of Us od Naughty Dog a tajemná onlinovka ze světa Horizon od Guerrilla Games.

Studio Insomniac Games bylo založeno v roce 1994 Teddem Pricem jako Xtreme Software. Za sebou má série Spyro the Dragon, Ratchet & Clank a Resistance, stejně tak Sunset Overdrive, Marvel's Spider-Man a Marvel's Spider-Man: Miles Morales.