Immortals of Aveum je bez tajemství. Čtyřminutový gameplay trailer přibližuje tuhle zajímavou hru, která kombinuje střílení z pohledu první osoby s magií a je zasazena do rozsáhlého fantasy světa. Připomíná Ghostwire: Tokyo od japonského studia Tango Gameworks a Bethesdy.

Video přibližuje bojový systém, který kombinuje tři barvy kouzel. Červená kouzla zastupují chaos, způsobují velké poškození a slouží pro útoky na blízko a výbuchy. Daly by se přirovnat k brokovnicím a granátům z klasických first-person stříleček. Modrá kouzla moci jsou slabší, ale zase mají větší dostřel a přesnost, což nás přivádí k odstřelovacím puškám. Zelená kouzla jsou popisována jako život a skrývají rychlé naváděcí střely.

Nepřátele budou chránit štíty s určitou barvou. Abyste jejich obranu překonali, budete muset využít stejnou barvu. Protivníky bude možné také omráčit, případně chytit. Kromě útoku slouží kouzla také k manipulaci s prostředím pro řešení logických a environmentálních hádanek.

Hra nabídne 25 unikátních kouzel a až 80 talentů, které lze odemknout ve stromu dovedností. Polootevřený svět je pak rozdělen do 12 unikátních biomů a tří městských center, kde lze mluvit s NPC, přijímat úkoly a nakupovat vybavení.

Hrát budeme za Jacka, který jako jeden z mála dokáže ovládat všechny tři druhy magie. To se nám bude hodit v nekonečné válce, kde proti sobě stojí legie vojáků a my musíme odhalit tajemství znepokojivé minulosti Aveumu, jinak nebude mít tento svět naději na záchranu. Herní dobu vývojáři odhadují na 20 až 25 hodin.

Immortals of Aveum připravuje Bret Robbins, bývalý kreativní ředitel Dead Space a Call of Duty. Hra po odkladu vyjde 22. 8. letošního roku na PC (EA, Steam, Epic), Xbox Series X/S a PlayStation 5.