Nejen dětské hráče by mohla nalákat nová hra z prostředí seriálu Spongebob v kalhotách. Ve SpongeBob SquarePants: The Patrick Star Game se dostaneme do kůže populární postavy hvězdice Patrika a prožijeme s ním kousek jeho šíleného života. Upoutávka, se kterou se hra představila na posledním Nintendo Direct, slibuje ztřeštěnou zábavu uprostřed otevřeného světa Zátiší Bikin.

Inspirace je na první pohled zřejmá – Goat Simulator. Kombinace Patrika a šílené městské akce s kozami nemusí být nutně na škodu, naopak. Základ to je jistě silný, zasadit ho do prostředí oblíbeného seriálu by mohlo zabavit děti a starší fanoušci si zase užijí svět a nejrůznější easter eggy, na které vydavatel Outright Games láká.

Potěší také zpráva, že herecké obsazení ze seriálu si zopakuje svoje role i v této hře. Známé postavy budou Patrikovi zadávat úkoly, které bude plnit svým specifickým způsobem. Za splněné úkoly získá sklenice s majonézou, za které bude odemykat nové kostýmy. Kromě nich se nás vydavatel snaží navnadit na absurdní fyziku, která ještě znásobí zábavnost dovádění na podmořském hřišti.

Bylo nám nesmírným potěšením znovu pracovat s Nickelodeonem a Paramount. […] Je ctí pracovat na tak ikonické a milované značce, jakou je Spongebob v kalhotách. S The Patrick Star Game jsme vytvořili interaktivní hřiště pro fanoušky, kteří si budou moci vytvořit vlastní dobrodružství v Zátiší Bikin, zatímco ctíme humor seriálu a jeho milované postavy,“ říká ředitelka Outright Games Stephanie Malham.

Outright Games mají zkušenosti s adaptacemi dětských seriálů, nutno dodat, že ne všechny jimi vydané tituly se povedly. Například hry podle seriálů Prasátko Peppa a Bluey, i přes poutavý vizuál, bez přehánění pohořely. Ale nejsou to Outright Games, kteří hru vyvíjí. Tento úkol padá na studio PHL Collective. I ty se věnují hlavně dětským hrám podle licencí. Jejich poslední DC's Justice League: Cosmic Chaos má na Steamu kladné hodnocení a skóre 76 na Metacritic.

Nebudeme čekat dlouho, než se dozvíme, jak hra dopadne. SpongeBob SquarePants: The Patrick Star Game vychází 4. 10. na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace PlayStationu a Xboxu. Zatím si můžete přečíst třeba naší recenzi na SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated.