Po řadě spekulací to máme černé na bílém. Společnost Warner Bros. Games oznámila bezplatnou týmovou plošinovkovou bojovku MultiVersus pro čtyři hráče. V bitvách dva na dva se střetnou hráči s různorodými hrdiny.

V epických bitvách budou vystupovat například superhrdinové z DC světa jako Batman, Superman, Wonder Woman a Harley Quinn. Doplní je Shaggy ze seriálu Scooby-Doo, Bugs Bunny z Looney Tunes, Arya Stark z Her o trůny, Tom a Jerry, pes Jake a kluk Finn z animáku Čas na dobrodružství a mnoho dalších.

MultiVersus je založeno na online kooperativních soubojích, každý bojovník bude vybaven komplexní sadou bojových pohybů a vzájemně se budou doplňovat. To má přinést překvapivé kombinace, a ještě překvapivější zápasy v prostředí z nejrůznějších svět. Tisková zpráva zmiňuje podzemní sídlo Bruce Wayna a Jakeův a Finnův dům na stromě.

Kromě soubojů dva na dva nebude chybět 1 vs. 1 a režim pro čtyři hráče, v němž budou všichni bojovat proti sobě. Vítězem se může stát pouze jeden. Vše doprovází kreslená grafika bez krveprolití, aby si MultiVersus mohly užít i děti.

Dobrou zprávou je, že o dabing se postarají známe hvězdy: Kevin Conroy (Batman: The Animated Series, Batman: Arkham series) jako Batman, George Newbern (Justice League vs. Fatal Five, Injustice 2) jako Superman, Abby Trott (Carmen Sandiego) jako Wonder Woman, Tara Strong (Batman Ninja, série Batman: Arkham) jako Harley Quinn, Matthew Lillard (Scooby-Doo) jako Shaggy, Eric Bauza (Looney Tunes Cartoons) jako Bugs Bunny a Tom a Jerry, Maisie Williams (Hra o trůny) jako Arya Stark, John DiMaggio (Čas na dobrodružství) jako pes Jake, Jeremy Shada (Čas na dobrodružství) jako Finn, Daniel DiVenere (Spirit volnost nadevše) jako Steven Universe, Estelle (Steven Universe) jako Garnet a Andrew Frankel (Jellystone) jako Reindog.

MultiVersus máme očekávat v roce 2022 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. O verzi pro Nintendo Switch nepadlo ani slovo. Vývoj má na starost studio Player First Games, které slibuje plnou podporu hraní napříč platformami, dedikované servery a sezóny bohaté na obsah. Předběžná registrace je možná na oficiálních stránkách hry.