Tyler McVicker se na Discordu pochlubil, že hraje Starfield. Na tom by nebylo nic divného (vybraní novináři a influenceři ho mají od čtvrtka), ovšem tenhle YouTuber (353 tisíc odběratelů) neudržel své nenechavé prsty v klidu a na Discord napsal několik zajímavých věcí. Díky midder za upozornění.

Tyler své komunitě prozradil, že má odehráno 15 hodin a nenarazil na žádnou chybu, což mu jeho příznivci nechtějí moc věřit, jelikož jde o hru od Bethesdy. Jeden dokonce vtipkuje, že ruší předobjednátku, nechce totiž hru od Bethesdy, která nemá žádné chyby.

Když se ho další dotazovali na chyby, tak Tyler uvedl, že Starfield začíná pomalu, ale přesto je hráč zahlcený obrovským množství systémů a možností. Úvodních pár hodin má být divných, ale jakmile si začnete vychutnávat hlavní příběh, tak je hra velmi dobrá.

„Můžete prozkoumat celé planety, ale přistávat s lodí můžete jen na určitých místech. Můžete pilotovat loď mezi planetami a měsíci, ale přistání dělá automat. Během cestování vás mohou přepadnout vesmírní piráti,“ prozrazuje dále Tyler.

Mezitím si bývalý vedoucí týmu World of Warcraft všiml jedné zajímavosti. Mark Kern tvrdí, že úvodní obrazovka hry může hodně prozradit o tom, jak moc tým spěchal a jak moc byl na svou práci hrdý. Dle něj ta Starfieldu buď svědčí o uspěchaném termínu vydání nadšeným týmem, který byl přepracovaný, nebo týmem, kterému na úvodní obrazovce nezáleží. Úvodní obrazovky totiž vznikají často na samém konci vývoje a týmy, které jsou hrdé, chtějí ukázat dobrou tvář a často je předělávají těsně před uvedením hry na trh.

Šéf vydavatelské části Bethesdy, Pete Hines, na komentář reagoval. Tvrdí, že úvodní obrazovka Starfieldu je už léta stejná a byla jednou z prvních věcí, na které se tým shodl. Podle Hinese je jednou věcí mít na něco svůj názor. Druhou potom zpochybňovat péči vývojáře, protože vy byste to udělali jinak. To je od vývojáře vysoce neprofesionální.

Jak se vám líbí úvodní obrazovka Starfieldu? Hra vyjde 6. 9. letošního roku na Xbox Series X/S a PC. Ve stejný den bude dostupná v Game Passu.