Na State of Play se detailně odkryla dříve oznámená multiplayerová first-person střílečka Concord. Novince od bývalých autorů Call of Duty ze studia Firewalk věnovala Sony značnou část prostoru, konkrétně přinesla filmový trailer a první gameplay ukázku. Lze tak usuzovat, že na Concord dost sází. Hráči ale nadšení japonské společnosti nesdílejí a další live service titul ve velkém kritizují.

Když se podíváme do komentářů, tak hráčům nejvíce vadí jedna věc. Podle prvotních dojmů nepřináší Concord nic moc nového. Vypadá to na další multiplayerovou střílečku pět na pět jako je Overwatch od Blizzardu, tentokrát jen s vizuálem připomínajícím Strážce Galaxie. Další si posteskli nad live service. Raději by Concord viděli jako příběhovou hru pro jednoho hráče. Jiní si všímají podobností s Destiny od Bungie, které se také řadí do stáje PlayStationu.

Z pohledu palců je to všeříkající. Více než 12 tisíc lidí dalo palec dolů gameplay ukázce, zatímco méně než 3000 hlasovalo kladně. Filmový trailer získal 77 % negativních palců. To Astro Bot má 99 % pozitivních lajků.

Až čas ukáže, zda Concord dokáže uspět. Někteří si to nemyslí, minimálně ne nyní, když bude za peníze. Vývojáři a Sony zjevně projektu věří a chystají spoustu dodatečného obsahu. Na startu bude mít hra 16 postav skládající se z posádky Northstar a volných agentů. V bezplatných aktualizacích dorazí další hratelné postavy, mapy a režimy. Updaty mají vycházet pravidelně.

Concord vyjde 23. 8. 2024 na PlayStation 5 a PC.