Včera se novináři rozplývali nad Senua's Saga Hellblade 2. Pokračování temné akce od Ninja Theory má být první skutečnou next-gen hrou, i když na Xboxu Series X/S poběží pouze při 30 snímcích za sekundu. Zdá se, že nás v budoucnu čekají další grafické hody.

Když hráči na fóru ResetEra chválili vizuální stránku Hellblade 2, tak se objevil insider a vývojář Shinobi602, který naznačil, že Gears 6 bude ještě hezčí. Dle jeho slov nejsou lidé na něco takového připraveni.

Nový díl známé third-person střílečky bychom mohli vidět v létě letošního roku v rámci Xbox Summer Showcase (pravděpodobně v neděli 9. června/júna). Alespoň takové mají být současné plány Microsoftu. Zaslechl to Jeff Grubb i Tom Warren.

Pátý díl Gears vyšel už v roce 2019. Od té doby v The Coalition pracovali na několika projektech, aby se naučili s Unreal Enginem 5. Vzniklo ale pouze velice pěkné technologické demo The Matrix. Zbytek byl zrušen, aby se studio věnovalo Gears 6.

Dříve se spekulovalo také o remasterované kolekci Gears of War, má být po vzoru Master Chief Collection sousední série Halo.