Jako bumerang se vracejí spekulace o remasterované kolekci Gears of War, kterou má připravovat studio The Coalition ve stylu Master Chief Collection sousední série Halo.

Vývojáři mají u návratu Gears of War využívat Unreal Engine 5. Dle nejnovějších informací má být kolekce již hotová a v týmu The Coalition probíhá interní testování. Pokud má insider Middleagegamegy pravdu, tak by k oznámení mohlo dojít už ve čtvrtek 18. 1. na plánované prezentaci Microsoftu. Na druhou stranu tenhle insider nemá seriózní pověst, tak je lepší jeho informace brát s jistou dávkou skepse.

Předpokládá se, že kolekce zahrne Gears of War: Ultimate Edition z roku 2015, Gears 2, 3, 4 a Judgment. V The Coalition kromě toho vzniká ještě úplně nový díl Gears, na který se má upínat většina pozornost. Loni studio mělo zrušit dva projekty, uvedl v té době novinář Jeff Grubb.

Ze starších pracovních inzerátů to vypadalo na vznik úplně nové značně. Mělo se za to, že další jejich hrou bude menší a experimentální titul, jenž měl sloužit pro vyzkoušení možností Unreal Enginu 5. Zkušenosti poté měly být využity pro další Gears.

Gears of War poprvé vyšlo 7. 11. 2006 na Xbox 360. O dva roky následovalo pokračování. Třetí díl se o slovo přihlásil v roce 2011 a v roce 2013 jsme si zahráli spin-off Gears of War: Judgment od People Can Fly. Čtvrtý díl se datuje na rok 2016 a Gears 5 potom na 2019.