Máme špatnou zprávu pro fanoušky Vetřelce nebo díla H. R. Gigera: Připravovaný horor Scorn byl odložen na rok 2022. Původně se mluvilo, že Scorn vyjde během podzimu letošního roku.

Scorn je hororová střílečka z pohledu první osoby, která je ve vývoji pro Xbox Series X/S a PC ve studiu Ebb Software. Zprávu o odkladu přinesla vydavatelská společnost Kepler Interactive. Ta současně oznámila investici ve výši 120 milionů dolarů do vývoje nových titulů v 7 různých týmech: A44, Alpha Channel, Awaceb, Ebb Software, Shapefarm, Sloclap a Timberline.

Scorn má dorazit v roce 2022 společně s dalšími tituly tohoto vydavatele, mimo jiné Sifu od studia Soclap, Tchia od Awaceb a Tankhead od Alpha Channel. Vyjít má také dosud neoznámený titul od A44.

Scorn je popisován jako atmosférická hororová adventura z pohledu první osoby, ale materiály nasvědčují tomu, že o střílení nebude nouze. Hra je zasazena do děsivého světa plného podivných tvarů a chmurných výjevů. V jejím jádru je myšlenka „nedobrovolného vržení do existence“. Jste sami a ztracení v tomto snovém světě, musíte tedy prozkoumat jeho různé části – a nikdo vás nebude provázet lineárním způsobem. Každé místo má svůj vlastní motiv, hádanky a postavy, které jsou klíčové pro vytvoření soudržného světa.