Letošní ročník veletrhu Gamescom je pro vydavatele a vývojáře možností ukázat hry, které budou chtít v nejbližších měsících uvést na trh, stejně tak umožnit návštěvníkům si hry vyzkoušet. Veletrh bude doprovázet zahajovací večer v podobě velké prezentace Opening Night Live, od které se hodně očekává. Producent a moderátor Geoff Keighley, muž stojící za The Game Awards a Summer Game Fest, má pro nás hořkosladkou zprávu.

Keighley mírní očekávání a v rozhovoru pro VGC uvedl, že letošní slavnostní zahájení se zaměří spíše na nové informace o již oznámených titulech, které vyjdou během roku. Jinými slovy, nemáme očekávat spoustu zbrusu nových odhalení.

Popravdě to jsme od Gamescomu nikdy neočekávali. Akce byla vždy komornější a pravidelně přinášela spíše nové trailery a gameplay záběry o již představených projektech. Potvrzena je přítomnost očekávaného akčního thrilleru Alan Wake 2, postapokalyptické akce Stalker 2, nadějného akčního RPG Black Myth Wukong, Starfieldu, Forzy Motorsport nebo Cyberpunku 2077: Phantom Liberty. Přítomnost na Gamescomu potvrdilo také studio 4A Games. Očekává se, že autoři Metra Exodus by se mohli pochlubit pokračováním.

Mimo jiné se také spekuluje, že na Gamescomu bude oznámen nástupce Nintenda Switch. Naopak Sony uvedla, že na veletrhu nebude. To ale neznamená, že se její hry nemohou ukázat na Opening Night Live, zejména Spider-Man 2, jenž vyjde koncem října.

Opening Night Live se uskuteční 22. 8. od 20:00 našeho času. Loňská show trvala něco málo přes dvě hodiny a ukázala více než 35 her. Výstaviště v Kolíně nad Rýnem otevře své brány 23. 8. a zavře je v neděli 27. 8.

Připravte se na týden plný novinek ze světa her. Budeme vám přinášet čerstvé informace v novinkách a budeme také přímo na veletrhu, abychom si zahráli připravované pecky a vyzpovídali jejich vývojáře.

Upoutávka na Gamescom