Před pár dny zahraniční portály VGC a Eurogamer uvedly, že nástupce oblíbené kapesní konzole Nintendo Switch dorazí v následujícím roce, konkrétně pak ve druhé půlce. Teď ale britský server Startmenu přichází s mírně pochybným tvrzením, jehož zásadním předmětem je přesvědčení, že Nintendo Switch 2 bude oznámeno už v tomto měsíci.

Startmenu se odvolává na svůj zdroj, který je v kontaktu s několika vývojářskými studii. Dle něj bude další handheld od Nintenda představen již na akci Gamescom, jež proběhne od 23. do 27. 8.

Faktem je, že podle zmíněných důvěryhodnějších zdrojů mají klíčoví partneři Nintenda již k dispozici devkity. Nicméně, takto brzké oznámení by jednak nedávalo bůhvíjak velký smysl vzhledem k údajné době vydání, a navíc by si Nintendo mohlo ublížit ve vánočních prodejích.

V červnu firma předvedla řadu nových herních titulů, včetně očekávaného Super Mario Bros. Wonder, který vyjde 20. 10. Spousta hráčů by se tak nákupů mohla zdržet právě kvůli oznámení nové generace Switche.

Nástupce Nintenda Switch má vylepšit hlavně hardware, konkrétně tedy procesor a grafické jádro. Právě výkon totiž současnou konzoli od japonského videoherního giganta a vydavatele Zeldy brzdí. Přestože se ještě neobjevily konkrétní úniky/tvrzení důvěryhodných zdrojů zaměřené na hardware, osobně bych sázel na přítomnost čipu od AMD.

Nepřekvapilo by mne, kdyby Nintendo šlo ve stopách dalších výrobců kapesních konzolí (Valve, ASUS, AYANEO), neboť právě APU od tohoto amerického výrobce nabízí slušný výkon při nízké spotřebě. Pod kapotou by bylo pěkné vidět čip typu Ryzen Z1 Extreme, ale ve hře teoreticky může být i zbrusu nové, na míru vytvořené APU.

Nový Switch má dále přijít s LCD displejem a zvýšenou kapacitou úložiště – současných 32 GB (u OLED modelu je to 64 GB) v dnešní době opravdu nestačí.

Co vy očekáváte od nástupce úspěšného Nintenda Switch?