Vítám vás za hranicemi Zapovězeného západu, v oblasti Los Angeles, která byla zdevastovaná tektonickou a vulkanickou činnosti. Přesto se tady nachází život v podobě kmene Quenů a řady mocných a nebezpečných strojů, jako je například nedávno představený létající stroj Waterwing.

Quenové jsou zajímavým kmenem mořeplavců. Aloy se s jeho zástupci setkala už v Horizon Forbidden West. V příběhovém rozšíření Burning Shores se však s nimi seznámíme detailněji a dozvíme se o nich nové informace. Quenové využívají data z Focusu. Oproti ostatním kmenům tak mají technologický náskok, jenž je vidět v jejich domovině. Zároveň ale měl Focus zajímavým způsobem formovat jejich kulturu.

Quenové nemají dovednosti k výrobě vlastních nástrojů. Je to z důvodu toho, že Focus, kterým disponují, dokáže zobrazit informace pouze do určitého bodu v historii. Cokoli poté je pro ně nečitelné. Kvůli tomu mají zkreslený pohled na Starý svět a uctívají panteon starosvětských vzorů složený z generálních ředitelů a obchodních magnátů 21. století.

Quenové v Burning Shores už nějakou dobu žijí, založili tady impozantní osadu Fleet's End, kterou má být podle vývojářů zábavné prozkoumávat (k vidění ve videu nahoře). Můžeme se tak těšit na seznámení s novými postavami, jako je admirál Gerrit, vysoce vyznamenaný velitel quenského námořnictva a vůdce této skupiny Quenů. Díky němu i v neutěšených podmínkách drží věci pohromadě. Původně se vypravili hledat nový domov, během bouře ovšem přišli o polovinu své flotily a hledání zastavili. Vypadá to, že Aloy jim pomůže přežít a možná najít způsob, jak se znovu sjednotit.

Důležitá je ambiciózní mariňačka Seyka, jež udělá vše, aby pomohla svému lidu přežít. S ní bude Aloy trávit spoustu času a spoléhat se na její pomoc v mnoha situacích. Seyka má být sebevědomá, soucitná a divoká. A jak jste nejspíš pochopili, bude v další kapitole Aloyiny cesty hrát důležitou roli.

Nechybí tady Alva, první Quen, kterého může Aloy nazývat přítelem. Sblížili se při průzkumu ruin Starého světa a objevům, které učinili o dávné minulosti. Aloy jí pomohla objevit důležitá data, díky nimž bude mít její lid šanci. Alva na oplátku pomohla Aloy v její misi a později se připojila k rozrůstající se skupině přátel Aloy na Základně.

Dodatečný balíček Burning Shores vyjde 19. 4. letošního roku ve verzi pro PlayStation 5. Pro hraní bude vyžadovat Horizon Forbidden West. Počítat můžete s českými titulky.