Oregonské studio společnosti Sony se bude muset obejít bez dvou veteránů. Teprve dnes jsme se dozvěděli, že před více než rokem opustil tým kreativní ředitel John Garvin. Tento týden ho bude následovat herní ředitel Jeff Ross.

Garvin v Bend Studio pracoval od roku 1997, kdy se firma jmenovala Eidetic. Po dokončení prvních dvou dílů Syphon Filter ji koupila Sony a po pár letech přejmenovala na Bend Studio. Od té doby dostal tým šanci vytvořit třetí díl Syphon Filter pro první PlayStation a mimo jiné Resistance: Retribution pro PSP a Uncharted: Golden Abyss s Uncharted: Fight for Fortune pro PS Vita. Největším titulem byl open-world survival Days Gone, který vyšel v minulém roce na PlayStation 4 s českými titulky.

Fanoušci post-apokalyptického Days Gone mohou být nešťastní. John Garvin byl výrazným mužem při vývoji této nové značky a jak se zdá, tak odešel krátce poté, co Days Gone v dubnu/apríli 2019 vyšlo.

Garvin se nyní věnuje malování, psaní, publikování a užívání si čas strávený mimo herní průmysl. To Ross se má v plánu po pandemii koronaviru přestěhovat do Chicaga a těší se na nové výzvy, které ho čekají. Více se o jeho plánech dozvíme později.

Bend Studio připravuje neoznámený AAA projekt v otevřeném světě. Má se za to, že jde o pokračování Days Gone. Nová PlayStation exkluzivita byla úspěšná a už dříve pracovní inzeráty naznačovaly druhý díl. V listopadu/novembri minulého roku režisér Christopher Reese ze Sony Bend v souvislosti s Days Gone řekl, že chtějí prozkoumat mnoho, mnoho různých cest a vdechnout světu více života.