Slavný otec ságy Metal Gear Solid a nevšedního akčního dobrodružství Death Stranding bude přítomen na dnešním Summer Game Festu. Můžeme očekávat nějaké oznámení?

Po vydání Death Stranding začal Hideo Kojima se svým talentovaným týmem z Kojima Productions pracovat na dalším projektu. Zatím nevíme, co to vlastně bude, ale určité náznaky tady jsou. Slavný Japonec dříve prohlásil, že by chtěl vytvořit opět něco unikátního, stejně tak se pustit nejen do velkých projektů, ale také do těch menších. Současně netají svůj zájem o horory. Ostatně, před rozchodem s Konami pracoval na Silent Hills. V návratu slavné značky měl prsty i režisér a scénárista Guillermo del Toro. Z nadějného titulu jsme si ale mohli zahrát pouze prototyp P.T.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Summer Game Fest (dnes od 20:00) je skvělou příležitostí pochlubit se s novou hrou. V posledních hodinách se fanoušci upínají k novém twitterovému příspěvku. V něm Hideo Kojima děkujete nakladatelství HarperBOOKS za dvě nové knihy: The Silent Wife, kterou napsala Karin Slaughter, a Full Throttle od Joea Hilla.

Fanoušci tento tweet, jenž obsahuje slova Silent a Hill, považují za teaser na nový Silent Hill. Ostatně, není to tak dávno, co internetem kolovaly zvěsti, že Sony se dohodla s Konami na využití značky Silent Hill výhradně pro PlayStation 5. Tady ale nesmíme zapomenout, že Hideo Kojima byl spojován také s konkurenčním Microsoftem.

Než tenhle článek zavřete, tak je dobré připomenout jiné, starší náznaky od Kojimy. Ty zase poukazovaly na druhý díl Death Stranding.

Přečtěte si také: Silent Hill, Metal Gear, Castlevania a další značky Konami mohou využít externí studia