Sedmapadesátiletý videoherní designér, scénárista, režisér a producent Hideo Kojima je spojen s konzolemi PlayStation. To ale neznamená, že nemůže v budoucnu „změnit barvy“. Podle důvěryhodného zdroje vyjednává tvůrce her Metal Gear Solid a Death Stranding s Microsoftem o vydání jeho nové hry.

Informace přináší americký novinář Jeff Grubb, v minulosti odhalil mimo jiné remasterovanou trilogii Mass Effectu. Grubb nemůže potvrdit, zda Microsoft už jednání dokončit, ale podle jeho úsudku je Kojima důležitou součástí plánu Microsoftu v získání japonských talentů. Americká společnost se dlouhodobě snaží prosadit v Japonsku, ale zatím jí to moc nevychází. Hideo Kojima by to mohl změnit a přimět tamní hráče uvažovat nad konzolemi Xbox, stejně tak vývojáře, aby více spolupracovali s Microsoftem.

Phil Spencer, šéf Xboxu, opakovaně zdůrazňoval, že Microsoft chce více spolupracovat s japonskými vývojáři. Spencer rád naznačuje a před časem měl na poličce sošku z Death Stranding. Tak uvidíme, co přinese budoucnost.

Tohle vše má být navíc důkaz, že filmový survival Abandoned, který vyjde koncem letošního roku exkluzivně na PlayStation 5, nemá nic společného s Hideo Kojimou; jednoduše proto, že Kojima jedná s Microsoftem. Za Abandoned stojí neznámá nizozemská firma Blue Box Game Studios, která jeden projekt pohřbila v předběžném přístupu na Steamu a předtím se s jiným pokusila dostat na platformu Valve prostřednictvím již nefungujícího programu Greenlight. Jak vidno, Sony ohromila.