Hideo Kojima, videoherní designér, scenárista, režisér a producent, který vytvořil sérii Metal Gear Solid a Death Stranding, bude mít dokumentární film. Oznámily ho dnes společnosti PlayStation Studios, Kojima Productions a Filmworks.

Dokument se jmenuje Hideo Kojima: Connected Worlds a slibuje cestu do tvůrčí mysli slavného japonského tvůrce. Věnovat by se měl tomu, jak Kojima rozjíždí své vlastní nezávislé studio. Do dokumentu přispěli například Guillermo del Toro, Nicolas Winding Refn, Grimes, George Miller nebo Norman Reedus.

Režisérem dokumentu je Glen Milner a producentem Ben Hilton.

Připomeňme, že Hideo Kojima v roce 2015 přerušil spolupráci s Konami a založil vlastní studio Kojima Productions. Za podpory Sony v roce 2019 pro PS4 vydal Death Stranding a nyní pracuje na několika titulech, včetně Death Stranding 2 a cloudovém projektu s Xboxem. Tím je dle všeho horor Overdose, kde je hvězdou Margaret Qualley.

Kojima v roce 1986 v Konami vytvořil Metal Gear pro MSX2 a de facto položil základy stealth žánru. V Konami strávil více než 30 let a za tu dobu pracoval zejména na úspěšné sérii Metal Gear Solid, Zone of the Enders, Snatcher (1988) a Policenauts (1994).

Podívejte se na trailer: