Hideo Kojima chce letět do vesmíru, aby mohl vytvořit hru, kterou by bylo možné hrát ve vesmíru. Tímhle přáním překvapil v New Yorku na premiéře dokumentu Connecting Worlds, když odpovídal na otázku moderátora Geoffa Keighleye, co by chtěl v budoucnu dělat.

Dle všeho tvůrce Metal Gear Solid a Death Stranding pouze žertoval. I když zrovna u tohoto japonského génie nikdy nevíme, co myslí vážně a kdy žertuje. Má totiž neotřelé nápady. Například u Boktai: The Sun is in Your Hand prosadit kazetu se speciálním senzorem, který přes sluneční záření nabíjel zbraně ve hře pro GameBoy Advance.

Kromě Death Stranding 2 a tajemné hry ve spolupráci s Microsoftem (je založena na cloudu) se Hideo Kojima podílí ještě na filmu Death Stranding. Neusedne ale na židli režiséra. Místo toho je významně zapojen do produkce, kontroly, plánování, designu a obsahu filmové adaptace.

V současné době nevíme, kdo bude film režírovat. Dosud nebylo ani potvrzeno, že v něm objeví herci Norman Reedus, Mads Mikkelsen nebo Léa Seydoux. Ti si zahráli ve hře a očekáváme je rovněž ve filmu.