Z pondělí na úterý nocovat nemusíte. Senua’s Saga: Hellblade 2 nebude odemčena v noci, ale až v úterý dopoledne. Hráči jsou nervózní kvůli recenzím a poukazují na slabý zájem na Steamu. Na druhou stranu jsou ohromeni rozdílem ve vizuální kvalitě.

Pokud netrpělivě čekáte na Senua’s Saga: Hellblade 2, tak jste možná měli v plánu, že hru zapnete hned v úterý po půlnoci. Microsoft však zvolil jiný přístup. Dnes spouští předběžné stažení, ovšem druhé dobrodružství keltské válečnice se odemkne až 21. 5. v 10:00 středoevropského času.

Do vydání zbývá necelý týden. Hráči jsou ale nervózní. Stále nevědí, kdy si budou moci přečíst recenze. Aby toho nebylo málo, tak na Steamu o hru není zatím takový zájem. Fanoušci se tak obávají slabých prodejů, které by eventuálně mohly vést Microsoft k zavření studia Ninja Theory. K tomu snad nedojde, i když po zrušení týmů Tango Gameworks, Arkane Austin a Alpha Dog Games jeden nikdy neví. Navíc propouštění v Xboxu má pokračovat.

Každopádně, v rámci prodejů byl Hellblade 2 včera na Steamu až na 212. místě. V rámci přání potom na 62. místě. V době psaní článku se nachází na 177. místě. Titul bude v den vydání dostupný v předplatném Game Pass. Hráči obviňují Microsoft ze slabé reklamy. Opět se spekuluje o možnosti pozdějšího vydání hry na PlayStation 5.

Menší uklidnění přináší video ukazující rozdíl ve vizuální kvalitě mezi oznámením a časem vydání. Video ukazuje, jak Hellblade 2 vypadalo v době odhalení (rok 2021) a jak vypadá nyní. Je jasné, že hra bude mít velice působivý grafický kabátek.

Připomínáme, že na Xboxu Series X a Xbox Series S poběží Senua’s Saga: Hellblade 2 pouze při 30 snímcích za sekundu. Je to z důvodu filmového režimu. Hardwarové požadavky pro PC najdete zde.

Senua’s Saga: Hellblade 2 bude mít české titulky.