Odklad Halo Infinite na konec letošního roku se vyplatil. O tom musí být přesvědčen každý, kdo viděl včerejší gameplay trailer zaměřený na příběhovou část sci-fi střílečky s Master Chiefem. Lepší kvalita hry je vidět zejména při srovnání s tím, co Microsoft ukazoval loni v červnu v rámci E3.

Grafická kvalita je lepší, stíny jsou lepší, nasvícení je lepší. A pryč je Bruta Craig, z jeho špatného modelu vznikla celá řada různých memů. Jeho 3D model byl vylepšen a nyní je detailnější.

Srovnání od YouTuber kanálu ElAnalistaDeBits je pouze částečné, včera prezentované záběry nebyly replikou toho, co už jsme viděli, ve větší míře šlo o nové sekvence. Ty podobné dokládají, že vývojáři zapracovali na vyšším rozlišení, množství detailů, bohatších modelů a ve venkovním prostředí je plně implementovaný systém nasvícení se všemi efekty. Ty v ukázce z E3 2020 viditelně chyběly.

Pokud mohu soudit z toho, co jsme viděli, tak Halo Infinite by mělo přinést očekávanou kvalitu. Navíc multiplayer bude zdarma pro všechny zájemce. Podívat se můžete také na srovnání s tím, co nám Microsoft ukazoval v roce 2019:

POZOR, BUDOU VYPNUTY SERVERY HALO PRO XBOX 360

13. 1. 2022 budou ukončeny online služby pro starší hry ze série Halo, které vyšly na Xbox 360. To se týká také her, které můžete hrát ve zpětné kompatibilitě na konzolích Xbox One a Xbox Series X/S.

Bez multiplayeru a online možností se budou muset hráči obejít u Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4, Halo: Reach, Halo Spartan Assault a Halo Wars. To mimo jiné znamená ztrátu k výzvám, sledování postupu v multiplayeru a možnosti sdílet herní soubory. V provozu zůstanou pouze věci týkající se singleplayeru.

Jak vidno, Microsoft chce uvolnit místo a vše směřovat k podpoře multiplayeru Halo Infinite. Titul vyjde 8. 12. 2021 na PC, Xbox Series X/S a Xbox One. V den vydání bude dostupný také v předplatném Xbox Game Pass.