Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Halo 3 vyjde pro PC přesně 14. 7. letošního roku. Hra bude dostupná na Steamu a Microsoft Store samostatně i v Halo: The Master Chief Collection.

- 11 her od Ubisoftu dokázalo překonat hranici 10 milionů prodaných kusů u současné generace. Konkrétně Assassin's Creed Unity, Origins a Odyssey, Far Cry 4 a 5, první a druhé Watch Dogs, Rainbow Six Siege, Ghost Recon Wildlands a první a druhý díl The Division. Není divu, že se francouzský vydavatel nadále soustředí na hry s otevřeným světem.

- Společnost Nacon navázala spolupráci s Microsoftem s cílem připravit licencované gamepady pro Xbox Series X, Xbox One a PC. Nacon má licenci také na ovladače pro PS4, které jsou ve světě oblíbené a mají pozitivní recenze. Uvidíme tedy jakou alternativu Nacon připraví k Xbox Elite gamepadům.

Přečtěte si také: Remake Mafie oficiálně odložen. První gameplay záběry uvidíme už ve středu 22. července

- Příznivci série God of War, kteří mají malé dítě, mohou v září investovat do knihy God of War: B is For Boy, která má zábavnou formou učit anglickou abecedu a vyprávět příběh devíti království. Knížka je plná originálních artworků a humoru.

- Microsoft vysvětluje vývojářům, že si nemohou účtovat poplatek za vylepšení Xbox One hry pro Xbox Series X. Americká společnost chce bezplatný přechod mezi generacemi své konzole a nabízí vývojářům a vydavatelům svůj program Smart Delivery, ale nebrání jim ani využívat vlastní metody. Nemělo by ale jít o placená DLC.

- V neděli během Ubisoft Forward uvidíme novou aktualizaci pro Ghost Recon Breakpoint, která do hry přinese dlouho očekávané AI parťáky. Zatím teaser:

- Biomutant bude optimalizován pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Studio Experiment 101 slibuje hladké spuštění jejich hry na nové generaci konzolí. Otázkou je, zda dojde k využití speciálních hardwarových možností PS5 a Xboxu Series X.

- Digitální verze Gamescomu bude od 27. do 30. 8.

- Tony Hawk's Pro Skater 1+2 je pouze začátek a sám Tony Hawk má velké plány. Rád by viděl více remasterů/remaků (třetí a čtvrtý díl) a dokonce i zcela nové díly.

Přečtěte si také: Francouzská revoluce s roboty, nové Test Drive Unlimited, upíři, vlkodlaci a další hry od Naconu

- MX vs. ATV All Out s motorkami, ATX a UTV dorazí na Nintendo Switch. Hra bude na této platformě dostupná od 1. 9. a pochlubí se stejným obsahem jako na PC, PS4 a Xboxu One.

- Launch trailer připomíná vydání Nascar Heat 5 pro PS4, Xbox One a PC. Gold Edition vyšla včera, standardní edice bude následovat v pátek.