Francouzská společnost Nacon (dříve Bigben Interactive) přinesla v minulosti na trh několik zajímavých kousků. Zmínit můžeme hororovou adventuru The Sinking City, licencované závody WRC, off-road simulaci Overpass nebo netradiční Bee Simulator. Postupně se z vydavatele stává větší zvíře a počínaje letošním roce má vlastní prezentaci her, aby se pochlubil připravovanými tituly a nastínil nám svou budoucnost. Jaká bude? To posuďte sami:

VAMPIRE: THE MASQUERADE – SWANSONG

Jako první Nacon prezentoval novou hru ze světa upírů. Vampire: The Masquerade - Swansong je příběhové RPG od studia Big Bad Wolf, které se na tenhle žánr specializuje. Swansong nám slibují v roce 2021 pro PC (Epic Games Store) a současnou i novou generaci konzolí, stejně tak pro Nintendo Switch.

Eliott Hipeau, quest designér v Big Bad Wolf, nám po traileru hru malinko představil. Swansong se odehrává v 21. století v Bostonu. Do amerického města se přesunuli upíři z Londýna a budou stát před novým nebezpečím. Vaším úkolem je zjistit, co se stalo, kdo za tím stojí a jak to vyřešit. Vývojáři nám totiž přinesou příběh tří odlišných postav z různých upírských klanů. Postupně za ně budeme hrát a řešit jejich problémy i hlavní úkol - chránit zákon upírů, jenž nařizuje upírům, aby se skrývali před smrtelníky. Díky tomu máme vidět situace z odlišných úhlů a nakonec zjistit, kde je pravda. Hipeau se totiž netají tím, že často budeme muset oddělit fakta od lží.

Během hraní budeme své postavy vylepšovat a činit těžké volby, které pocítíme my i Boston samotný. Tvůrci chtějí hráčům poskytnout velkou svobodu.

RiMS Racing

Italské RaceWard Studio se v minulém roce připojilo ke společnosti Nacon a ve spolupráci s Kylotonnem začali pracovat na unikátní závodní hře s motorkami. RiMS Racing využívá engine od Kylotonnu a nabídne hráčům spoustu skutečných okruhů. Ve hře máte okusit sílu motorek od nejdůležitějších značek na světě a vychutnat si jízdu se vším všudy. Hra je zaměřena zejména na nadšence do simulátorů, ale myslí také na nezkušené hráče, kteří hledají spíše arkádu. Chybět nebude kariéra, multiplayer a úprava motorek.

RiMS Racing vyjde v létě 2021 na nestanovené platformy.

Rogue Lords

Autoři Styxe ve spolupráci s Naconem chystají rogue-like záležitost Rogue Lords, která je zasazena do ponuré Anglie v 17. století, a kromě obyčejných smrtelníků obsahuje i ďábelské bytosti. Jednou z těchto bytosti se stanete i vy jakožto hráč, kdy jako oslabený ďábel po strašné porážce se snažíte získat zpět své síly. Vaším cílem bude opět rozšířit korupci do celého světa, který byl destabilizován, během vaší nepřítomnosti. Abyste dosáhli vašeho temného cíle, budete řídit tým složený z “učedníků zla” jako například Krvavá Marie, Dracula, Bílá paní a Baron Samedi.

Ve hře pak budete prozkoumávat mapu a vybírat místa, kde začnete s chaosem. Budete posílat své učedníky do tahového boje, používat různé schopnosti a dovednosti k poražení nepřítele. Pokud však prohrajete, hra končí a vy ztrácíte veškerý postup a musíte začít od znova.

Hry se dočkáme v roce 2021 na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

STEELRISING

Greedfall bych označil za černého koně minulého roku. Pěkně zpracované RPG mělo hlavu a patu. Není tak divu, že studio Spiders si domluvilo novou spolupráci. Za doprovodu Naconu chystá Steelrising. Vývojáři hru zasadili do nového, unikátního světa, ve kterém bojují lidé s roboty.

Steelrising se odehrává v alternativní verzi Paříže, respektive v době Velké francouzské revoluce, kdy Ludvík XVI. je šílený tyran a vytvořil stroje, aby zastavily revoluci. Oproti Greedfallu bude mít hra akčnější hratelnost a hráči budou moci využívat vertikalitu. V Paříži nebudou chybět známé památky, jmenována byla Grand Châtelet.

Hrát budeme za Aegis, ženskou verzi robota, která je osobní strážkyní královny Marie Antoinetty. Aegis bude mít za úkol zastavit krveprolití a zachránit Paříž.

Jak se očekávalo, nadále jde o RPG a vyjde na PC a novou generaci konzolí. Datum vydání prozrazeno nebylo, vypadá to, že Spiders jsou teprve na začátku a čeká je ještě dlouhá cesta.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood

Prostřednictvím nového traileru jsme se dozvěděli datum vydání Werewolf: The Apocalypse – Earthblood. Hra vyjde v únoru 2021 na PC (Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood je akční RPG a příběh se odehrává na americkém severozápadě a vy hrajete za Cahala, vyhnaného vlkodlaka, který se vrací do svého klanu, aby pomohl ohroženému druhu a zabránil narušení rovnováhy přírody. Cahal s ostatními vlkodlaky bude bojovat proti mocné upíří korporaci Pentex.

Důležité je, že se Cahal dokáže transformovat do podoby vlka, člověka a vlkodlaka. Transformace bude důležitá pro plnění různých úkolů, včetně průzkumu prostředí, konverzace a boje. Každá forma má tedy svou specifickou hratelnost. Vlčí formu budete využívat při průzkumu, sledování, špionáži nebo při cestování úzkými průchody. Lidská podoba slouží pro interakci, ať už jde o obsluhu strojů nebo rozhovory s lidmi. Forma vlkodlaka je ideální k boji. Ale pozor, při této formě může Cahala postihnout šílenství a on nebude vědět, kdo jsou přátelé a kdo nepřátelé. Jediným způsob, jak se zbavit šílenství, je zabít všechny přítomné, bez ohledu na to, co jsou zač.

TEST DRIVE UNLIMITED SOLAR CROWN

Test Drive Unlimited se vrací a jmenuje se Test Drive Unlimited Solar Crown. Na očekávaném návratu známé značky pracují v KT Racing Studio a využívají při vývoji zkušenosti z WRC a dalších svých projektů, včetně motorek. Pokud čekáte na detaily, tak vás bohužel zklamu. Víme akorát to, že Test Drive Unlimited Solar Crown má ctít původní díly a umožnit hráčům svobodně závodit na ostrově v automobilech i na motorkách. Ostrov je vytvořen 1:1 s reálnou předlohou a budete se moci po něm projíždět, užívat si svobodu a dělat vše, co vás napadne, kupovat auta, upravovat je, upravovat si avatara atd.

Bohužel neznáme datum vydání ani cílové platformy. Dle dřívějších spekulací se máme podívat do Jižní Ameriky a mapa má být výrazně větší než u předešlých dílů. K dispozici má být kolem 90 vozidel od sportovních vozů, přes elektromobily a hybridy až po klasiky.

WRC 9

Roguebook

Roguebook je karetní hra od studia Abrakam, které ve spolupráci s Richardem Garfieldem (designér Magic: The Gatherin) staví na titulu Faeria a koncept dále rozvíjí.

Roguebook úspěšně prošel kampaní na Kickstarteru, kde vybral 66 810 euro. Hra by měla dorazit na PC.