Aktualizace: Netrvalo dlouho a už tu máme oficiální oznámení odkladu. To, jak jsme předpokládali, zmiňuje obavy z kvality zejména kvůli pandemii koronaviru. Nic nového jsme se tedy v tomhle ohledu nedozvěděli a nové datum tedy zůstává stejné, jaké už jsme psali - to znamená 25 září/septembra.

Přeci jenom jsme se ale dozvěděli jednu věci. Už ve středu 22. července/júla uvidíme první gameplay záběry! Aby to čekání nebylo moc dlouhé, vydali vývojáři krátkou ukázku, která rozhodně potěší. Nebo to čekání naopak ještě ztíží, protože v akci vypadá hra rozhodně velmi dobře.

Celosvětové vydání Mafia: Definitive Edition je nyní plánováno na 25. září 2020. Ačkoliv jsme původně plánovali vydat hru o měsíc dříve, 28. srpna, dokončení prací s ohledem na původní datum vydání se stávalo čím dál více náročnější vzhledem k probíhající globální pandemii COVID-19, a poslední věcí, kterou jsme chtěli, bylo dělat jakékoliv kompromisy z hlediska kvality.“

"Už od samého začátku pro nás byla práce na tomto projektu vášní. Mnoho z našich vývojářů se podílelo na práci na původní Mafii, a všichni z nás jsou oddaní vytvoření modernizovaného zážitku hodného této nestárnoucí klasiky. Ceníme si vaší trpělivosti a pochopení, zatímco se snažíme z Mafia: Definitive Edition udělat ten nejlepší možný zážitek pro všechny fanoušky po celém světě."

"S přihlédnutím k výše uvedenému chápeme, že toužíte vidět více. Proto s potěšením oznamujeme, že již za dva týdny 22. června přineseme zcela první gameplay video ze hry Mafia: Definitive Edition. Již nyní můžete sledovat 15 sekundový teaser trailer."

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Mnozí měli neblahé tušení, a to se bohužel naplnilo. Nebo to tak alespoň vypadá. Už od oznámení Mafia: Definitivní edice jsme věděli jednu věc jistě - hra měla vyjít 28. srpna, tedy na 18. výročí vydání původní Mafie.

Poté, co jsme se měli v rámci Summer of Gaming od IGN dočkat prvních gameplay záběrů ze hry a nakonec jsme nic neviděli, přišla skepse, že možná přeci jenom dojde k odkladu. No a jak nově říká oficiální web hry, skutečně tomu tak je.

Na něm můžeme dole vidět lákadlo, které zmiňuje, že k zisku předobjednávkových bonusů musíme hru koupit, než 25. září/septembra vyjde.

Přečtěte si také: Mafia remake: Marek Vašut si skutečně znovu zahraje Tommyho Angela

Původně se změna objevila pouze na anglické verzi, ale nyní už je i v dalších jazykových mutacích. Ke změně data ovšem zatím došlo jenom na oficiálním webu. Což může nasvědčovat tomu, že se oficiální oznámení o odložení teprve chystá. Ale už nyní jde říct, že je de facto potvrzené a stoprocentní.

O tom, co za odkladem stojí, můžeme v aktuální chvíli jenom spekulovat. Věříme, že oficiální oznámení bude znít ve stylu „chceme se ujistit, že dostanete do rukou tu nejkvalitnější hru”, ale reálně mohlo dojít k problémům s časem a přípravou day-one patche.

Za tip o změně data děkujeme expertům z M2Edit.