Společnost Take-Two se během pohovoru s investory pochlubila prodejními čísly svých dvou největších her: Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2 od Rockstar Games.

Gangsterská akce GTA V dokázala prodat již 120 milionů kusů po celém světě. V minulém roce se tak prodalo 20 milionů kusů. Přitom o rok dříve to podle dostupných informací bylo pouhých 10 milionů kusů. Dozvěděli jsme se také o větším zájmu o mikrotransakce. Mikrotransakce v GTA Online během čtvrtletí vzrostly o 54 procent, částečně díky novým aktualizacím, zejména potom Diamond Heistu.

Tady je ještě zajímavé, že během prosince a ledna vytvořilo GTA Online nový rekord v počtu hráčů. Přitom hra původně vyšla v roce 2013.

Westernová akce Red Dead Redemption 2 prodala 29 milionů kopií. NBA 2K 20 je na 8 milionech, což je více, než vedení očekávalo. Borderlands 3 má zatím 8 milionu a očekává se, že se komiksové střílečce od Gearbox Software bude nadále dařit.

Take-Two přiznalo problémy s WWE 2K20. Titul byl při vydání plný chyb a měl technické problémy. Zástupci Take-Two uvedli, že jsou zklamáni. WWE 2K20 nenaplnilo očekávání ohledně prodejů ani kvality. Nyní dochází ke spolupráci s tvůrci ze studia Visual Concepts, aby se vyřešily problémy a zabránilo se jejich opakování v budoucnosti.

Pokud by vás zajímaly prodeje GTA V, tak za jednotlivé roky jsou následující:

  • 2013: 32,5 milionu
  • 2014: 12,5 milionu
  • 2015: 15 milionů
  • 2016: 15 milionů
  • 2017: 15 milionů
  • 2018: 10 milionů
  • 2019: 20 milionů
  • Celkem: 120 milionů

Dále tu máme informaci, že Kerbal Space Program 2 vyjde ve fiskálním roce 2021. Ten u Take-Two znamená v období mezi 1. dubnem 2020 a 31. březnem 2021. První díl prodal téměř 4 miliony kusů. Letos vyjde ještě sci-fi střílečka Disintegration v rámci Private Division na PC, PS4 a Xbox One.

Bohužel si hráči budou muset počkat na Nintendo Switch verzi The Outer Worlds. V současné době nebylo stanoveno nové datum vydání. Česká se na to, jak dopadne situace s koronavirem. Port má totiž na starost čínské studio Virtuos. Tým měl dostat dostatek času navíc, aby mohl Switch verzi dokončit.

Zástupce Take-Two před investory potvrdil založení nového studia Cloud Chamber, které je rozděleno na dvě pobočky: První se nachází v ústředí 2K v kalifornském městě Novato, druhé v Montréalu, což je současné první studio 2K v Kanadě. Studio Cloud Chamber má za cíl vytvářet jedinečné, zábavné a propracované herní zážitky. Jedním z nich je nová hra ze série BioShock - ve vývoji bude několik let. Tedy nic nového, tohle už jsme slyšeli koncem minulého roku.

Strauss Zelnick si pochvaloval i Xbox Game Pass, na který v den vydání dali The Outer World. Podle generálního ředitele Take-Two šlo o test, který dopadl neuvěřitelně dobře. Výsledky jsme se nedozvěděli, místo toho měl The Outer World prodat dva miliony kusů.

Co se financí týče, tak vydavatelská společnost měla čistý zisk ve výši 930,1 milionu dolarů, což představuje pokles o 25 procent. V aktuálním fiskálním čtvrtletí (končí 31. března 2020) Take-Two očekává tržby 635 až 685 milionů dolarů.

Generální ředitel Take-Two v souvislosti s odchodem Dana Housera, spoluzakladatele Rockstar Games, řekl, že měl od jara 2019 dovolenou. O studio se nadále bude starat jeho bratr Sam Houser, který pokračuje ve skvělé práci se značkou Rockstar.