Na rok 2025 jsou plánovány vskutku zajímavé hry. O náš volný čas a peníze budou soupeřit tituly jako Kingdom Come: Deliverance II, Avowed, Borderlands 4, Death Stranding 2: On the Beach, Doom: The Dark Ages, Fable, Marvel 1943: Rise of Hydra, Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2, Mafia Domovina nebo Grand Theft Auto VI. Jak už to ale bývá, tak vždy nejde vše podle plánu a někdo z přeplněného roku vypadne. Osobně bych si ale nemyslel, že to bude zrovna gangsterská akce.

V Rockstar Games mělo dojít k druhému internímu odkladu. Očekávané GTA má být nyní plánováno na první nebo druhé čtvrtletí roku 2026. V týmu údajně potřebují více času na dokončení hry. Odklad je přičítán také interním potížím. Rockstar se dříve nechal slyšet, že usiluje o dokonalost.

O značnou dávku trpělivosti více budou muset mít hráči na počítači. Jejich verze GTA 6 má dorazit 12 až 18 měsíců po PS5 a Xbox Series X/S. To bychom si na počítačích zahráli nejdříve v roce 2027.

Informace přinesl jeden z modderů a přispěvatelů serveru GTABase.com. Zprávu se měl dozvědět od několika vývojářů v rámci dvou studií, která na GTA 6 pracují. Z toho důvodu to prosím berte jako spekulaci, neověřenou informaci. I s ohledem na to, že před měsícem společnost Take-Two Interactive před investory uváděla, že Grand Theft Auto 6 vyjde na podzim 2025.

Pokud se zpráva o odkladu ukáže jako pravdivá, tak to bude čára přes rozpočet Sony, protože ta má neoficiálně uzavřenou marketingovou smlouvu. Přes GTA 6 chtěla propagovat konzole PlayStation 5 Pro a PS5.

Jen pro zajímavost, GTA 5 původně vyšlo v roce 2013.