God of War: Ragnarök má napodobit Horizon Forbidden West a obdržet příběhové rozšíření. I když šéf vývoje Eric Williams krátce po vydání druhého severského příběhu Krata tvrdil, že DLC pravděpodobně nebude. Možná se plány Sony změnily s ohledem na odklad jiných titulů.

Expanze má být hotová zhruba ze 60 % a údajně vyjít ještě v letošním roce. Informaci vypustil známý leaker The Snitch, vše se měl dozvědět od zdroje, který předtím zveřejnil screenshoty z Rise of the Ronin před oznámením projektu. Jen si The Snitch není jistý, zda jde o DLC pro God of War: Ragnarök, nebo samostatné rozšíření ve stylu hry Marvel’s Spider-Man: Miles Morales.

Pokud by rozšíření God of War: Ragnarök byla pravda, tak Sony by letos vydala minimálně Spider-Mana 2 a tenhle přídavek.

Je možné, že studio Sony Santa Monica napodobí Horizon Forbidden West a vydá DLC pouze pro PlayStation 5. I když obě hry vyšly i na PS4. V případě God of War: Ragnarök se do 1. 2. 2023 prodalo více než 11 milionů kusů.

Tvůrci God of War rozšiřují tým. Do Santa Monicy hledají mimo jiné designéra bojových umění. U něj známá kalifornská firma požaduje podrobné znalosti o bojových systémech God of War (2018) a God of War Ragnarök (2022). Uchazeč by měl být schopen hovořit do hloubky o bojových systémech, mechanikách a nepřátelích. Vypadá to, že ve studiu probíhá vývoj nového God of War, ovšem Cory Barlog a jeho lidé už dlouho pracují na jiném projektu. Proto Barlog nebyl vedoucím vývoje Ragnaröku.