God of War Ragnarök má lepší vstup na trh než Call of Duty: Modern Warfare 2, Elden Ring a Pokémon Legends: Arceus, hlásí data prodejů fyzických verzí z Velké Británie. Druhé severské dobrodružství bouřliváka Krata nestačilo v letošním roce akorát na FIFA 23.

Ragnaröku se ve Velké Británii za první den prodalo více než kterékoli předchozí hře ze série za první týden. Ve srovnání s dosud nejrychleji prodávaným dílem, God of War z roku 2018, je rozdíl 51 %. Za pouhý týden je Ragnarök třetím nejprodávanějším God of War všech dob. Z hlediska tržeb je dokonce již na druhém místě.

82 % fyzických prodejů God of War Ragnarök bylo ve verzi pro PS5. Zbylých 18 % patří PS4. Z prvního čísla si 12 % připisuje bundle s konzolí PS5. Tento balíček představoval 60 % všech prodaných konzolích PS5 během týdne. Díky tomu PlayStation 5 zažila nejlepší prodejní týden v tomto roce.

Call of Duty: Modern Warfare 2 se musí spokojit s druhým místem, na nejvyšší příčce vydržela střílečka od Activisionu dva týdny. Třetí je FIFA 23 a na čtvrté místo se vyšplhala druhá novinka týdne, Sonic Frontiers.

Nejprodávanější hry za minulý týden v UK:

  1. God of War Ragnarök (novinka)
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (předtím na 1. místě)
  3. FIFA 23 (předtím 2.)
  4. Sonic Frontiers (novinka)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (předtím 3.)
  6. Nintendo Switch Sports (předtím 4.)
  7. Horizon: Forbidden West (předtím 12.)
  8. Splatoon 3 (předtím 5.)
  9. Animal Crossing: New Horizons (předtím 7.)
  10. Minecraft pro Switch (předtím 8.)