Ambiciózní sci-fi survival The Callisto Protocol nevyšel podle představ. Své kvality sice má, ale hráče tolik nezaujal a jde o finanční propadák, do kterého společnost Krafton vkládala velké naděje. Pravděpodobně kvůli tomu ze studia Striking Distance v září odešel zakladatel a generální ředitel Glen Schofield. Ten se do důchodu ještě nechystá a prozrazuje práci na novém projektu.

Na sociální síti X (Twitter) napsal, že navzdory pauze byl velmi zaneprázdněn, a to nejen kreslením. Má jít o něco nového a vzrušujícího ve videoherním světě. Podrobnosti začne sdílet po Silvestru.

Že by Schofield dával dohromady další studio? Možné je všechno. Třeba otec Dead Space a The Callisto Protocol překvapí. Dříve byl viceprezidentem Crystal Dynamics a generálním ředitelem Visceral Games. V roce 2009 dal dohromady Sledgehammer Games a v roce 2019 oznámil vytvoření Striking Distance za podpory Kraftonu. Původně měl vytvořit příběhovou hru zasazenou do universa PUBG, z The Callisto Protocol se ale postupně stala samostatná hra.