Po určité odmlce se nám na akci PlayStation Showcase představil akční horor Ghostwire: Tokyo od tvůrců The Evil Within ze studia Tango Gameworks, a to formou nového traileru. Video se zaměřuje převážně na příběh hry, ale zároveň v něm můžeme vidět řadu schopností a bizarních nepřátel. Ty posléze tvůrci rozvedli na webu Bethesdy.

V traileru lze několikrát spatřit záhadnou postavu v masce s ne zrovna příjemným úsměvem. Jedná se o okultistu jménem Hannya, přičemž se zdá, že rozličné nepřátele, kteří ve hře zaplnili ultra-moderní Tokio, vyvolává právě tato figura. Je tomu ale skutečně tak? Vážně může za zjevení nadpřirozených tvorů a oživení městských legend Hannya? To bude zjevně jedna ze záhad, které budeme muset při hraní Ghostwire: Tokyo rozlousknout.

Nepřátelům, s nimiž se střetneme, se říká Visitors (v překladu Návštěvníci). V boji proti nim bude možné využít množství technik, například umění známé jako Ethereal Weaving, které spočívá v provázání spirituální energie s ohněm, vodou či větrem. Tím je možné vytvořit silné elementální útoky. Tvůrci také slibují, že při zkoumání ulic Tokia, z něhož za záhadných okolností zmizela velká část obyvatel, dostaneme možnost vylepšovat své schopnosti a získat na svou stranu různé spojence, a to jak konvenční, tak nadpřirozené.

Visitoři se však nedají lacino, jelikož disponují unikátními vzory útoků, slabinami i metodami pro očekávání jejich chování. V řadách nepřátel pak najdeme třeba hbité duchy, kteří vypadají jako bezhlavé středoškolačky. Ty se mají držet ve skupinách a překvapovat hráče s využitím rychlosti a akrobacie. Zajímavě působí také panenky, jejichž vzhled inspirovaly tradiční teru teru bozu. Tito protivníci létají vzduchem a ze vzdálenosti střílí oheň. Nakonec tu máme postavy, které mohou někomu připomínat Slendermana. V kontextu Ghostwire jde ale o duchy bez tváře oblečené ve smutečním obleku, kteří sází na svůj deštník, s nímž mohou odrážet útoky hráče, a na vlastní útoky zblízka.

Ghostwire: Tokyo vyjde na jaře 2022 ve verzi pro PlayStation 5 a PC. Očekává se, že na Xbox Series X|S hra dorazí o rok později. Důvodem zdržení je roční konzolová exkluzivita pro PS5, kterou Bethesda dohodla se Sony ještě předtím, než se nechala koupit Microsoftem.