Za měsíc bude důležitý den pro Ghostwire: Tokyo. Akční adventura se 12. 4. objeví na konzolích Xbox Series X/S a v Game Passu, oznámily dnes společnosti Tango Gameworks a Bethesda.

Ve stejný den vyjde velká bezplatná aktualizace nazvaná Spider’s Thread, která bude dostupná nejen na Xboxu Series X/S, ale také na PlayStationu 5 a PC. Přidá nový herní režim a nové oblasti, prodlouží filmečky, obohatí fotografický režim a přinese další obsah.

V novém herním režimu Spider‘s Thread budou hráči postaveni před úkol projít zkouškou ohně s 30 etapami vybranými z více než 120 ručně vytvořených úrovní s jediným jednoduchým cílem: dostat se na konec. Zatímco budete plnit výzvy a etapy, budete odemykat další schopnosti a herní měnu, kterou můžete utratit za vylepšení.  

V ulicích nadpřirozeného Tokia najdete nové oblasti v čele s místní střední školou. Tyto nové lokace obsahují dvě nové mise Fear the Children a Spirits of the Modern Age, které můžete splnit a odhalit tak další záhady. Příběh hlavní hry bude rovněž zahrnovat prodloužené filmečky, díky kterým získáte hlubší vhled do zápletky, zatímco budete hrát dobrodružství Akita a KK a budete se snažit zabránit hrozivému muži jménem Hannya, aby zničil Tokio.

Do Tokia dorazí také noví nepřátelé. Tisková zpráva je popisuje jako nebezpečné nové Návštěvníky. Jedním z nich je neviditelný Silent Gaze, pak je tu nepolapitelný Retribution a létající Sanguine Dancer. Aby Akito tyto nové nepřátele porazil, získá nové schopnosti, konkrétně Charge Rush, Quick Dodging a Counter-Attack. V boji se vám mohou hodit i dodatečné talismany Tengu Wind a Spiritual Fountain, jež vám umožňují seslat vír, díky němuž se dostanete na vyvýšená místa, nebo fontánu, která doplňuje munici.

Novinky čekají i na příznivce fotografického režimu. Vaše obrázky budete moci nově obohatit o poštovní známky a v prodejních automatech ve městě bude možné si výměnou za herní měnu Meika odemknout různé modely, které můžete následně použít ve foto módu. A pokud vážně nemáte rádi hororové tituly, ale přesto Ghostwire: Tokyo z nějakého důvodu zapnete, můžete využít speciální možnost Reduced Horror Effects, která nahradí určité psychické efekty roztomilými nálepkami SHIIBUYA HACHI. Ani snad nechceme vědět, jak pak bude hra vypadat...

Jak už nějakou dobu víme, v březnu bude do dražších tarifů PS Plus přidáno Ghostwire: Tokyo.

Část novinek z nadcházející aktualizace můžete vidět v teaser traileru (úplně nahoře) a v galerii tady dole: