Blizzard přináší gameplay launch trailer, který připomíná Diablo 4. Očekávaná hack-and slash akce vyjde sice až za několik týdnů, ale to nám nebrání se více seznámit s hratelností, a ještě více se na akční RPG těšit.

Očekáváme, že brzy dorazí ještě filmový launch trailer. Mezitím se můžete těšit na nekonečné zástupy zla, které můžete masakrovat, bezpočet schopností, které můžete ovládnout, děsivé dungeony a legendární kořist.

Na výpravu v příběhové kampani se můžete vypravit sami nebo s kamarády. Potkáte zajímavé postavy v temném prostředí a se strhujícím příběhem, stejně tak prozkoumáte rozsáhlý obsah po konci hry a společný svět, kde se hráči mohou setkávat ve městech, aby tam obchodovali, spojili se proti bossům nebo sestoupili do zón PvP, které prověří jejich schopnosti proti ostatním hráčům.

Verze světa Sanctuary ve hře Diablo IV je obrovská a plná dobrodružných příležitostí. Od událostí ve hře Diablo III: Reaper of Souls uplynulo několik desítek let a Lilith, dcera nenávisti, je odhodlaná Sanctuary opět ovládnout. Možnosti, jak můžete hru hrát, jsou bohatší a rozsáhlejší než kdy dřív. Tohle na vás čeká:

- Prozkoumejte přes 140 dungeonů a vedlejších úkolů během kampaně i po ní, za které získáte odměny a které prohloubí váš příběhový zážitek.

- Porazte bossy tak, že se spojíte s ostatními hráči a najdete bonusové poklady.

- Lokální události, které se objeví na územích Sanctuary a nabídnou rychlé odměny.

- Osvobozujte pevnosti, ze kterých se poté, co je zbavíte zkažených démonů a nepřátelských šelem, stanou přátelské předsunuté základny, které navždy změní rozložení světa.

- Vývoj postavy včetně výběru třídy, celé řady schopností, díky kterým ovládnete velkou moc, a široké škály kosmetických předmětů.

Teď už jen zbývá si rozmyslet, jakou třídu si vyberete. Čas máte do 6. 6., kdy Diablo 4 vyjde pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si koupíte dražší edici, tak se do hry dostanete o čtyři dny dříve.