Návrat série Armored Core po 11 letech se vyplatil. Japonské studio FromSoftware, které vytvořilo také hit Elden Ring, se pochlubilo prodeji, které jsou na specializovaný titul působivé.

Armored Core 6: Fires of Rubicon vyšlo v srpnu minulého roku na počítače a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Za tu dobu se prodalo více než 3 miliony kusů. Dle všeho jsou do tohoto počtu zahrnuty digitální i fyzické kopie.

To je pro FromSoftware velký úspěch. Už dříve se mateřská společnost Kadokawa nechala slyšet, že komerční úspěch předčil očekávání. V té době jsme ale nevěděli, kolik kusů se prodalo. Úspěch zažila hra také z pohledu recenzí. Průměr má 86 %, zatímco hráči na Steamu hodnotí velmi kladně.

Amored Core 6: Fires of Rubicon nabízí příběhovou kampaň, New Game+ a napínavé multiplayerové boje. Nabídky práce z posledních týdnů naznačují něco nového ohledně Armored Core. Může jít o dodatečný obsah do Fires of Rubicon, stejně tak to může být vývoj nové hry. Uvidíme v budoucnu.

„Armored Core VI: Fires of Rubicon je titulem, který se navzdory své snaze dostat do mainstreamu do něho pravděpodobně nedostane. Má nakročeno správným směrem, přesto jde o velmi specifický titul se zajímavou tematikou, která zaujme jen určité hráče. Ty, které ano, ale čeká neskutečná audiovizuální podívaná se skvělou hratelností. Stejně tak jako po dlouhé době prostě skvělá hra s mechy. Jen škoda toho nezajímavého příběhu, protože v ostatních ohledech jde o neskutečně solidní a robustní balíček,“ dočtete se v naší recenzi.