Japonské studio FromSoftware si na galavečeru The Game Awards 2022 užilo nejen ceny za Elden Ring, včetně hry roku, ale také představení Armored Core 6: Fires of Rubicon.

Nový díl mech akce přichází deset let po vydání Armored Core V. Hráči se jej dočkají někdy během roku 2023 na PC, PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S a Xboxu One.

CG trailer ukazuje obří roboty bojující proti sobě. Vidíme také hořící planetu a mecha s „batohem“ na zádech (ve stylu Death Stranding), který se dívá na obzor.

Doprovodná tisková zpráva mluví o oživení a přepracování série do nové akční podoby. FromSoftware chtějí hráčům přinést zážitek založený na know-how mechových her, jenž je spojen s napínavou akcí a vším, co se studio za 25 let naučilo.

Čeká na vás masivní trojrozměrné prostředí, v němž se budete moci volně pohybovat. Užít si máte náročné a nezapomenutelné viscerální souboje. Chybět nebude plnohodnotný systém postupu, možnost sestavit si vlastní mechy a boj s masivními bossy.

To jde ruku v ruce s nedávným průzkumem. V něm se uváděl sci-fi svět vytvořený Hidetakou Mijazakim, trojrozměrná, dynamická akce a vysoká míra svobody při přizpůsobování. Dále silní nepřátelé a zuřivé souboje na krátkou i dlouhou vzdálenost s použitím zbraní a čepelí. Údajně na vás čeká boj vlády, korporací, kultistů a neznámých žoldáků o mimozemskou látku, jež může drasticky posunout lidskou společnost kupředu.