Studio Playground Games ukázalo mapu Mexika, kde si užijeme závody ve Forze Horizon 5 na Xboxu Series X/S, Xboxu One a PC. Mapa potvrzuje, že jde o dosud největší mapu v historii série Forza Horizon – mapa je o polovinu větší než Velká Británie ve Forze Horizon 4. Navíc nabízí rozmanitější lokace: horské oblasti, pobřeží, pláže, údolí, stadion, hrad, kaňon, město Guanajuato a dokonce i ruinu mayského města Uxmal.

Celý svět Mexika se skládá z 11 pestrých biomů. K tomu se bude měnit roční období, které jednou za týden promění každý z biomů. Během jara zažijeme v džungli období dešťů, zatímco léto může přinést intenzivní tropické bouře na pobřeží. Tvůrci tvrdí, že roční období zajistí, že se Mexiko jen tak neohraje. Změna ročního období otevře v jednotlivých biomech jiné cesty.

Radost jistě udělá dlouhá dálnice téměř přes celou mapu. Jak se vám mapa líbí?

Níže se můžete podívat na záznam celé páté epizody. Během ní byl odhalen vůz Toyota Supra GR z roku 2020, který si budete moci ve hře koupit. Došlo také na ukázku dalších biomů, včetně skalnatého pobřeží a písečné pouště, a nových bodykitů a upgradů. Fanoušky také mohou zaujmout vylepšené efekty kouře pneumatik – na ten má vliv zahřívání pneumatik, a dokonce i roční období.

Forza Horizon 5 vyjde 9. 11. letošního roku na Xbox One, Xbox Series X|S a PC. Ve hře budou české titulky.