Hráči oblíbených open-world závodů Forza Horizon 4 se musejí obejít bez nového obsahu, včetně vozidel. Ve studiu Playground Games začali vývojáři všechnu svou pozornost soustředit na nadcházející pátý díl, který klade důraz na počasí.

Během poslední epizody Forza Monthly jsme se dozvěděli, že po spuštění dnešní aktualizace Series 37 není plánován žádný další obsah do Forzy Horizon 4. Prioritou se stává Forza Horizon 5 a do čtvrtého dílu se bude postupně vracet obsah vydaný v 7. až 32. sérii.

„Představte si to jako mixážní kazetu, která obsahuje návrat oblíbeného obsahu v kombinaci s nedávno přidanými novinkami. I když neplánujeme přidávat žádná nová auta ani funkce, můžete si užít spoustu zábavy, když si tyto okamžiky znovu prožijete. Nebudou chybět fotografické výzvy, odměny Forzathon Shop a mnoho dalšího,“ vysvětlují zástupci britského studia.

Přečtěte si také: Cloudové hraní od Microsoftu: Zahrajte si Xbox Series X hry na PC i mobilu a tabletu

DYNAMICKÉ POČASÍ VE FORZE HORIZON 5

Forza Horizon 5 klade důraz na dynamické počasí. Playground Games systém prezentují jako evoluci toho ze čtvrtého dílu a prozradili, že několikrát cestovali do Mexika, aby v pravidelných intervalech pořídili sekvence fotografií oblohy. Dohromady nahráli 400 hodin. Díky tomu se jim mělo podařit vytvořit extrémně detailní oblohu.

Ve Forze Horizon 5 se bude počasí v jednotlivých regionech lišit. V Mexiku se můžeme těšit na písečné bouře i tropické deště. Tyhle změny počasí budou mít značný vliv na řízení. Každý z biomů (například pobřeží, hory, džungle a poušť) má svou vlastní verzi ročního období. V jedné části může řádit písečná bouře, zatímco v jiné může být krásný sluneční den.

Hráči dokonce mohou otevírat a zavírat střechy svých vozů, aby se připravili na nadcházející počasí. Za předpokladu, že má auto stahující střechu.

Forza Horizon 5 ve výchozím nastavení na konzolích Xbox Series X poběží v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu a 1080p při 30 snímcích za Xboxu Series S. Obě verze nabídnou výkonnostní režim optimalizovaný pro 60 snímků za sekundu.

Pro počítače jsou zatím dostupné pouze odhadované minimální požadavky. Ty nově uvádějí Windows 10 verze 18362.0 nebo novější architektury x64, 8 GB RAM, 2 GB VRAM, i3-4170 @ 3,7 GHz, i5-750 @ 2,67 GHz nebo AMD FX-6300 a grafickou kartu NVidia GTX 760 nebo AMD RX 460.

Forza Horizon 5 vyjde 9. 11. letošního roku pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Hra bude součástí předplatného Xbox Game Pass a obsáhne české titulky.

Přečtěte si také: Nová značka od tvůrců Metra, doména pro Ghost of Ikishima, víra v nové Fable