Dobré ráno. Brzy prý gameplay z nového God of War. V Gearboxu chystají marketing pro Homeworld 3. U Switch verze Overwatch 2 se musíme smířit s kompromisy. Call of Duty: Warzone s novým balíčkem textur.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Samostatné rozšíření pro Ghost of Tsushima je o něco reálnější. Společnost Sony si 26. 6. 2021 zaregistrovala doménu ghostofikishima.com, což se shoduje s neoficiálními informacemi o Ghost of Ikishima.

- V Gearbox Software připravují marketingovou kampaň pro Homeworld 3 a hledají partnery pro vytvoření trailerů a dalších materiálů, které ukážou „zcela jedinečnou sci-fi strategii“.

Přečtěte si také: Na internetu řádí nový vir – Crackonosh

- Na vývoji nového Fable se bude podílet známý Luan Vetoreti. Ten si udělal jméno jako vedoucí environment artist u Star Citizen. V Cloud Imperium Games na vesmírné simulaci pracoval pět let. Podle dřívějších pracovních nabídek to vypadá, že Fable 4 poběží na ForzaTech enginu. Dříve se proslýchalo, že by mohlo jít o Unreal Engine 5. Phil Spencer, vedoucí Xboxu, týmu Playground Games (autoři série Forza Horizon) věří.

- Na Far Cry 6 pracuje 12 studií Ubisoftu. Vedoucímu týmu v Ubisoft Toronto pomáhá dalších 11 celků. Mimo jiné Ubisoft Montreal (chystají Rainbow Six Extraction), Ubisoft Shanghai (ve vývoji mají Skull and Bones) a Ubisoft Pune (připravují Prince of Persia: The Sands of Time Remake). U Assassin’s Creed Valhalla to bylo jedno hlavní studio a dalších 14 pomáhalo s různými věcmi.

- Pro PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S verze Call of Duty: Warzone a Call of Duty: Black Ops Cold War vyšel nový balíček textur. Patch má přibližně 7 GB a zaměřuje se na vylepšení textur v rozlišení 1440p. Jedná se o pátý balíček textur, který Warzone od svého spuštění obdrželo, poslední vylepšil modely zbraní a postav.

- Značky Crash Bandicoot a Spyro the Dragon mají napodobit cestu jiných her a dočkat se televizních seriálů. Podle serveru Buzzfeed měla společnost Apple získat práva na vytvoření animovaných seriálů podle těchto dvou známých sérií pro streamovací službu Apple TV+. Spyro the Dragon's Guide to Treasure Hunting má být název animovaného komediálního seriálu a pracovat na něm mají firmy Apple Studios, Activision Blizzard Studios, JibJab Bros. a kanadské animační studio The Volta. Premiéra je údajně naplánována na rok 2022.

- První gameplay záběry z nového God of War, kterému se přezdívá Ragnarok, se blíží. Vidět je máme na letní prezentaci Sony, údajně se bude konat 8. 7. Tvrdí to známý insider Nick „Shpeshal Nick“ Baker.

Přečtěte si také: CD Projekt Red tvrdí, že Cyberpunk 2077 dosáhl „uspokojivé úrovně“

- U Nintendo Switch verze Overwatch 2 máme očekávat „určité kompromisy“, varuje technický ředitel Blizzardu. Vývoj střílečky pro Switch je „o něco náročnější“ než pro jiné platformy a tým může udělat nějaké kompromisy s ohledem na optimalizaci. Z toho důvodu může dojít ke snížení vizuální kvality. Blizzard se chce nejprve zaměřit na hratelnost a všechny prvky s ní související, až poté uvidí, co a jak.

- Studio 4A Games, které je podepsáno za post-apokalyptickou sérií Metro, má řadu volných pozic pro různé projekty, včetně nové AAA značky. Mezi žádanými pozicemi je vedoucí herní designér, technický designér, vedoucí designér herních systémů, vedoucí technický výtvarník, výtvarník konceptu prostředí a výtvarník konceptu stvoření - zdá se, že se 4A Games moc neodkloní od toho, co umí nejlépe. Vývojáři mají pracovat na herních mechanismech souvisejícími s vozidly a zbraněmi. Vše bude využívat interní 4A Games Engine. U některých pozic je vyžadována znalost FPS titulů a schopnost navrhnout dosud nejživější herní prostředí.

Přečtěte si také: První Quake se dočká fanouškovské kampaně od designérů her Graven a Wrath

- Ratchet & Clank Rift Apart má jednoduchou platinovou trofej. Z PSN Profiles vyplývá, že 56,43 procenta hráčů získala platinovou trofej Masters of the Multiverse, tedy všechny trofeje dostupné ve hře. Skutečná situace se může lišit, jde pouze o hráče, co svůj profil mají přihlášený na serveru PSN Profiles.

- V Austrálii byla klasifikována tajemná hra Project 2021B od společností id Software a Zenimax. Má se za to, že by mohlo jít o spekulovanou předělávku/restart střílečky Quake.