V Epic Games se po oslavách, že Fortnite bude jednou z oficiálních olympijských esport her pustili do práce a oznamují hodnocené režimy pro Battle Royale a Zero Build.

V případě standardního battle royale bude hodnocení dostupné pro sólo, duo i squad. Zero Build umožní ranked pouze pro dua. Hodnosti jsou odděleny, Battle Royale a Zero Build budou mít každý své.

„Zapněte si Ranked a začněte svou cestu za dosažením stříbrné, zlaté, platinové nebo vyšší úrovně,“ lákají vývojáři hráče na takovou menší revoluci, která dorazí s aktualizací verze 24.40 a začne nultou sezónou Rankedu. Ta potrvá do konce třetí sezóny čtvrté kapitoly a zahrne žebříčky. Tento čas hodlají v Epicu využít k řešení problémů a chyb, které se objeví. Zároveň budou pracovat na dalších funkcích a celkovém vylepšení.

Hodnosti v Ranked režimu zahrnou bronzovou, stříbrnou, zlatou, platinovou, diamantovou, elitní, šampionskou a neskutečnou úroveň. Bronzová až diamantová budou mít tři hodnosti. Zbývající jsou po jedné hodnosti.

Pokud dosáhnete hodnosti unreal, tak vám tato hodnost zůstane, bez ohledu na vaše další zápasy, po zbytek sezóny. Také vám bude přiděleno číslo označující vaše postavení mezi dalšími unreal hráči. Když budete předvádět dobré výkony v hodnocených zápasech, zvýšíte své číslo a zařadíte se mezi nejlepší hráče Fortnite na světě.

Až bude Ranked spuštěn, tak všichni hráči získají hodnost na základě svých výkonu v předchozích zápasech a na základě výkonu v prvním hodnoceném zápase. Hodnotit se bude umístění v zápase, počet vyřazení jednotlivce i týmu, vyřazení v pozdější fázi zápasu, zohlední se hodnosti vyřazených protihráčů apod.

Pokud nebudete chtít být v žebříčku, bude možné zobrazení v něm vypnout.

Fortnite si můžete zahrát zdarma na platformách Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, PC a mobilních zařízeních. Režim Ranked bude k dispozici po vydání patche v24.40, který je naplánován na úterý 16. 5.