Pokud jste se těšili na nový akční fantasy RPG titul Forspoken od Square Enix a Luminous Production, tak budete čekat o pět měsíců déle. Hra byla odložena z 25. 5. na 11. 10. letošního roku.

„Rozhodli jsme se posunout datum vydání hry Forspoken na 11. 10. 2022,“ začíná tisková zpráva. „Naší vizí pro tuto vzrušující novou značku je přinést svět, hrdinku a zážitek, který budou hráči chtít prožívat ještě dlouhá léta. Je pro nás nesmírně důležité, aby se nám to povedlo. Proto se v příštích měsících zaměříme na doladění detailů. Nemůžeme se dočkat, až na podzim zažijete tohle dobrodružství.“

Forspoken vzniká v japonském studiu Luminous Productions, které vytvořilo Final Fantasy XV a pracuje v něm mnoho zkušených vývojářů této populární série. Novou značku formuje také Gary Whitta, jenž se podílel na scénáři pro videoherní sérii The Walking Dead a byl konzultantem příběhu Halo 5: Guardians. Ve světě filmů je nejznámější jako jeden ze scenáristů Rogue One: A Star Wars Story.

NOVÝ SVĚT, NOVÁ HRDINKA

Hra sleduje cestu Frey Hollandové, mladé Newyorčanky přenesené do krásné, ale kruté země Athia. Při hledání cesty domů musí Freya využít své nově nabyté magické schopnosti, aby prošla rozlehlou krajinou, bojovala s obludnými tvory a porazila mocné matriarchy známé jako Tantas.

Hudbu ke hře Forspoken, která mísí současné elektronické rytmy s fantasy tónem, složili skladatelé Bear McCreary (God of War a televizní seriál Živí mrtví) a Garry Schyman (série Bioshock), kteří získali ocenění BAFTA.

Forspoken vyjde ve verzích pro PlayStation 5 a PC.