Díky novému, skvělému a zatraceně úspěšnému seriálu Fallout je nyní klasické postapokalyptické série všude plno. Velký podíl má na tom vydavatel Bethesda Softworks, který vlastní práva na celou značku. Aktivita Bethesdy na sociálních sítích v souvislosti s Falloutem je zcela nevídaná, multiplayerový Fallout 76 se plní novými zájemci, těsně před premiérou seriálu došlo na mobilech na novou aktualizaci hry Fallout Shelter a Fallout 4 konečně dostal dlouho očekávaný next-gen update. I když v tomto případě se není moc čím chlubit. Tu a tam lze ale na prvky Falloutu narazit i na místech, kde by to nejspíš čekal jen málokdo.

Dokazuje to mobilní Mighty DOOM od Bethesdy a studia Alpha Dog Games. Nedávno zahájená sezóna s názvem Radioactive Wasteland totiž přináší bizarní crossover Falloutu a DOOMu. V centru tohoto nečekaného spojení dvou diametrálně odlišných značek přitom stojí nový denní event s názvem Radstorm, v němž vás čeká 20 arén a neustále se zvyšující úroveň škodlivé radiace.

Každý hráč si navíc ve zprávě od tvůrců může vyzvednout bezplatný Vault Suit, tedy skin pro ústředního Mini Slayera v barvách společnosti Vault-Tec. Okolo Falloutu se točí také Battle Pass, v jehož placené i bezplatné větvi lze získat skiny všech 14 zbraní v barvách Vault-Tecu. Prostřednictvím Battle Passu můžete zdarma získat také zbraň Plasma Gun, která funguje jako speciální skin plasmové pušky (Plasma Rifle).

Na ty, kterým nestačí koupě přístupu ke kompletní nabídce Battle Passu za 139,99 Kč, pak v in-game obchodě čeká Power Armor Slayer Bundle. Ten vás vyjde na 289,99 Kč a za tuto cenu dostanete skiny Harpoon Gun Gauss Cannon, Shishkebab Crucible a hlavně Power Armor Mini Slayer. Energozbroj Bratstva oceli totiž způsobí, že pokud schytáte určitý počet zásahů, vaše postava vypustí nukleární hlavici, potažmo ničivou vlnu zásluhou schopnosti Death From Above.

Protože mikrotransakcí a různých druhů virtuálních měn není na mobilech nikdy dost, všichni majitelé skinu Power Armor Mini Slayer mohou navrch utratit určité množství krystalů za Nuka Cola Power Armor, tedy energozbroj využívající barvy ikonického nápoje Nuka-Cola.

Nutno ale podotknout, že sezóna Mighty DOOMu inspirovaná Falloutem může něco přinést i těm, které mobilní odnož série DOOM nezajímá a kteří dostávají ze zlozvyků mobilního trhu kopřivku. Už zmíněný event Radstorm totiž doprovází překvapivě povedený remix ústřední skladby Falloutu 4, který naznačuje, že minimálně v oblasti hudby může na první pohled šílená snaha o spojení značek Fallout a DOOM docela hezky fungovat.