Tým FOLON si pro fanoušky Falloutu 4 připravil vánoční dárek. Tím je datum vydání očekávaného modu. Příznivci postapokalyptického dobrodružství byli zklamáni, že rozsáhlá modifikace Fallout: London nevyjde v letošním roce. Do zdevastované britské metropole zavítají v dubnu.

Fallout: London bude k dispozici od 23. 4. 2024. Autoři ambiciózního modu vysvětlují, že po obsahové stránce mají hotovo, ale nechtějí podcenit kvalitu a s ní související testy. Testovací proces byl v průběhu letošního roku výrazně ovlivněn, protože značná část členů pochází z regionu postiženého konfliktem.

Do Londýna se můžeme vypravit už dnes skrz nový trailer (úplně nahoře). V něm tvůrci ukazují, kolik práce od minula odvedli. Nová lokace láká nejen na vizuální změnu, ale také na nový příběh a hlavní mise a vedlejší úkoly (více než 90 000 řádků mluvených dialogů). O Londýn bude bojovat sedm nových frakcí.

Fallout: London se odehrává v roce 2237 a je tedy zasazen mezi první a druhý díl série. Postnukleární Londýn má pokrývat 15 čtvrtí ikonické metropole. Chybět nebude Big Ben, ruiny slavného Londýnského oka (London Eye) nebo zničená Národní galerie. Dle vývojářů je rozsah mapy zhruba stejně velký jako Fallout 4, včetně rozšíření Far Harbor.

Co je na Londýnu ještě zajímavé, tak je informace, že sem ještě nedorazil FEV (Forced Evolutionary Virus). To znamená žádní tradiční supermutanti ani Deathclaws. Rovněž tady nemá vliv americký Vault-Tec. To mimo jiné znamená velmi unikátní typ podzemního bunkru. Dokonce ani ikonický Pip-Boy tady není. Místo něj si na zápěstí připnete zbrusu nový Atta-Boy, který bude s největší pravděpodobností plnit stejnou funkci.

Fallout: London bude zdarma ke stažení od 23. 4. 2024. Pro hraní bude vyžadovat plnou verzi hry Fallout 4, včetně všech DLC. Mimochodem, pro Fallout 4 vznikají další velké modifikace: Fallout: Cascadia a Fallout: Miami. Tak aspoň něco, když Bethesda nemá dle všeho zájem vytvořit nový díl.