Marketingová kampaň nového ročníku oficiálních závodů Formule 1 začíná na poslední chvíli. Pouhý měsíc před vydáním zveřejnila společnost Codemasters plnohodnotný trailer, který vyzdvihuje nový příběhový režim Breaking Point a další funkce F1 2021.

Zelená světla se na počítačích a konzolích rozsvítí 16. 7. a odstartuje nová sezóna virtuálního závodění v královně motorsportu. Ve svém závodním příběhu začnete ve Formuli 2 a během tří sezón se dostanete do jednoho z pěti týmů Formule 1. Tenhle zážitek slibuje drama na trati i mimo ni a na své cestě budete navazovat přátelství a rivalitu, včetně protivníka Devona Butlera z F1 2019.

Vývojáři tvrdí, že v Breaking Pointu prožijete epickou cestu a ponoříte se do okouzlujícího světa F1, kde ochutnáte životní styl, jenž vládne na trati i mimo ni: rivalita, emoce a odhodlání jsou nezbytné k soutěžení na nejvyšší úrovni.

V F1 2021 naleznete také režim kariéry pro jednoho a dva hráče. V tom kooperativním můžete synchronizovaně závodit v týmu s kamarádem, případně s ním soupeřit. Jako další je tady MyTeam, jenž vám umožní založit si jedenáctý tým startovního roštu a rozhodovat úplně o všem, včetně sponzorů, jezdců, technologických inovací atd.

Úplnou novinkou je Real-Season Start. V tomto módu se vrhnete rovnou do aktuální sezóny s rozdělením bodů jezdců a týmů z posledního skutečného závodu. Dále tady máme split-screen pro dva hráče, možnost zvolit si kratší sezónu v F1 i F2 a vylepšení pro novou generaci konzolí.

Přečtěte si také: F1 2021: Deluxe Edition láká na ikonické piloty, včetně Senny a Schumachera

Codemasters u Xboxu Series X/S a PlayStationu 5 lákají na výrazně vylepšenou grafiku, rychlejší načítání, propracovanější model poškození a lepší force feedback. Na PS5 a Xboxu Series X/S poběží F1 2021 při 120 snímcích za sekundu v rozlišení 1440p (2K). V grafickém režimu se hra přepne do rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Na Xboxu Series S si také zahrajete při 60 fps, ale pouze v rozlišení 1080p.

Poslední novinkou jsou přístupnější závody. Ať už jste ostřílený veterán, nebo nováček ve hře F1, tak díky hernímu nastavení Casual, Standard či Expert máte více možností, abyste si hru přizpůsobili podle svého.

F1 2021 vychází 16. 7. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Na obalu jsou: Lewis Hamilton z Mercedesu, Max Verstappen z Red Bullu a Charles Leclerc z Ferrari.