V Capcomu se připravují na vydání své nové střílečky Exoprimal pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Společnost přináší startovní trailer a prozrazuje více o obsahu, který bude do hry postupně proudit.

Video je zaměřeno na příběh a naznačuje, že korporace Aibius, která stvořila umělou inteligenci Leviathan, může mít zlověstnější roli, než se původně zdálo. Vidíme také novou postavu v dosud neviděném Exosuitu, s níž hráč bojuje ve VR prostoru.

Capcom hodlá Exoprimal pravidelně obohacovat o nový obsah. První sezóna startuje 28. 7. s režimem Savage Gauntlet. Na hráče čekají náročné PvE scénáře. 16. 8. bude následovat první velká aktualizace přidávající 10 Alpha variantu Exosuitu. Druhá sezóna přines mapu Ocean Platform spolu s novými zařízeními, moduly a novou závěrečnou misí. Také dojde na první spolupráci s bojovou hrou Street Fighter 6.

Ve třetí sezóně dorazí Beta varianta Exosuitu spolu s Neo Triceratopsem jako součástí třetí aktualizace. Těšit se můžete rovněž na spolupráci s Monster Hunter.

Exoprimal je akce z pohledu třetí osoby, v níž bojujete ve speciálních oblecích proti obrovským hordám dinosaurů. K dispozici budou různé týmové online režimy, ale hlavním je Dino Survival, kde proti sobě soutěží dva týmy po pěti hráčích v různých PvE a PvP misích.

Exoprimal vyjde 14. 7. letošního roku na PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve stejný den bude titul dostupný v předplatném Game Pass.