Zajímavá dobrodružná akce Kena: Bridge of Spirits, která vyšla už v roce 2021 na konzole PlayStation a PC, se konečně dostane na Xbox Series X, Xbox Series S a Xbox One. Hra na tyto platformy vyjde 15. 8. 2024, oznámilo dnes studio Ember Lab ve spolupráci s Microsoftem.

Aby tvůrci dlouhé čekání hráčům Xboxu alespoň trošku vynahradili, připravili si pro ně exkluzivní obsah, včetně pirátského klobouku a zlatého skinu pro malá stvoření zvaná Rot a jedinečné hole pro Kenu. Verze pro Xbox Series X/S se navíc bude prodávat v prémiové fyzické edici s digitálním soundtrackem a archem samolepek.

„Jsme nadšeni, že můžeme příběh Keny přiblížit novému publiku na platformách Xbox,“ uvedl v prohlášení provozní ředitel Ember Lab Josh Grier. Bohužel nevíme, na čem od vydání hry tým pracuje.

Kena: Bridge of Spirits se odehrává v kouzelném světě plném soubojů s rychlým spádem. Vžijete se do Keny, mladé průvodkyně duší, jež se vydala na cestu do opuštěné vesnice, aby zde našla posvátnou horskou svatyni. Vaším úkolem je dát dohromady a neustále rozšiřovat tým drobných duší zvaných Rot, jež vyvažují rovnováhu rozkládáním tlejících prvků. Budete rozvíjet schopnosti svých společníků, vymýšlet nové způsoby manipulace s prostředím a odhalovat tajemství zapomenuté komunity ukryté v zarostlém lese, kde bloudí uvězněné duše.

V recenzi jsme napsali: „Kena: Bridge of Spirits je výborná hra s dechberoucím audiovizuálem, zábavným průzkumem a kreativními hádankami. I přesto, že s ní není vysloveně nic špatně, nedokázala udělat ten krok navíc a opravdu dotáhnout svoji hratelnost a příběh, které jsou ve výsledku největšími, ale přesto malými, kazy tohoto titulu.“