Milujete středověké bitvy, které zahrnují dobývání hradů či drancování vesnic? Multiplayerové Chivalry 2 toto všechno nabízí už skoro rok a je dostupné na počítačích i konzolích. Byla jen škoda, že se hra nenacházela na Steamu. To se ale 12. června změní.

Pokud nevíte, o co se jedná, tak vám to trochu přiblížím. Chivalry 2 je obřím titulem pro více hráčů a sami si jej ani nezahrajete, protože nic jako kampaň se zde nenachází. I přesto se však jedná o jednu z nejlépe hodnocených středověkých mlátiček, u nás si v recenzi vysloužila dokonce devítku.

Za to se zasloužila třeba i rozmanitá kolekce zbraní, nachází se jich zde přes 30. Svou zbraň získáte výběrem třídy, ty jsou čtyři a dále se dělí na více než 10 podtříd. Nehraje se vám dobře s mečem? Nevadí, vyzkoušejte luk nebo kuši. Ovládat tyto předměty navíc zvládnete i z koňského hřbetu, což je jednou z hlavních pých hry.

To je sice pěkné, ale ve středověku neměli jen meče a luky, že? Katapulty, beranidla, trebuchety nebo prosté žebříky byly nedílnou součástí každé větší bitvy. A jak možná už tušíte, i ty můžete ve hře využít.

Zkrátka se nestane, že by vás Chivalry 2 přestalo po hodině bavit. Aktualizace, která dorazí s vydáním hry na Steamu, zároveň přinese dvě obrovské mapy do módu Team Objective a další dvě mapy do týmového deathmatche. Kromě toho si budete moci vyzvednout i exkluzivní helmu.