Společnost Epic Games ve spolupráci s Microsoftem prostřednictvím nákupů ve Fortnite vybrala přes 70 milionů dolarů. Tyto peníze budou věnovány na humanitární pomoc v probíhající válce na Ukrajině.

Výtěžek z veškerých nákupů v battle royale hitu Fortnite putuje na charitativní účely od 20. 3. do 3. 4. Epic chce pomoct obětem války na Ukrajině a jak se zdá, tak hráči Fortnite chtějí takto také pomoct a zároveň si obohatit zážitky ve hře o nové kosmetické věci, Battle Pass a další maličkosti.

70 milionů dolarů se vybralo za pouhých 5 dnů. Důležité je, že v Epic Games před darováním nečekají na připsání peněz na účet, společnost posílá konkrétní částku ihned, ještě předtím, než k ní jednotlivé převody dorazí. Díky tomu se peníze na účty organizací poskytujících pomoc dostávají mnohem rychleji a organizace je mohou použít na nákup všech základních potřeb pro oběti.

Epic se zavázal, že peníze z transakcí pošle vždy během několika dní.

Z dostupných informací lze částku, kterou Epic Games poslal, považovat za největší ze všech firemních. Například společnost Meta (Facebook) věnovala 15 milionů dolarů, 10 milionů dolarů věnoval Amazon a dalších přibližně 6 milionů dolarů Samsung. Některé dary ale není možné finančně vyčíslit, například společnost SpaceX Elona Muska nabídla svůj systém Starlink.

Hráči mezitím čekají, zda částka z Fortnite překoná 100 milionů dolarů.