Epic Games Store dnes od 17:00 vytahuje z rukávu povedené akční dobrodružství A Plague Tale: Innocence, které je prošpikováno stealth stylem a obsahuje české titulky. Nakonec jej nedoplňuje beat ’em up titul Speed Brawl, ale černobílé Minit.

A Plague Tale: Innocence vyšla v roce 2019 (úplně nahoře naše recenze) a šlo o černého koně daného roku. Od novinářů hra získala v průměru 81 procent a vypravíte se v ní do Francie 14. století v době morové epidemie. Hlavní hrdinkou je dospívající Amicia, jejíž rodiče zavraždí inkvizice, která hledá jejího pětiletého bratra Huga. Sourozencům se podaří uprchnout, ale jsou nuceni bojovat o přežití s různými nepřízněmi osudu, v jejichž čele stojí hladové krysy.

„Nechejte se vtáhnout do ponurého příběhu mladé Amicie a jejího malého bratra Huga na jejich strastiplné cestě nejtemnějším obdobím historie. Pronásledováni vojáky Inkvizice a obklopeni nezadržitelnými záplavami krys se Amicia a Hugo vzájemně poznávají a začínají si důvěřovat. V boji o holý život proti nespočetným nástrahám se budou snažit nalézt v tomto brutálním a nelítostném světě smysl,“ láká na hru tisková zpráva.

Minit je zvláštní dobrodružství, které se hraje po šedesáti vteřinách. Vydáte se mimo pohodlí svého domova, abyste pomohli neobvyklým lidem, odhalili nespočet tajemství a překonali nebezpečné nepřátele.

Na vyzvednutí A Plague Tale: Innocence máte čas do 12. 8. Jako další bude zdarma Rebel Galaxy.

A Plague Tale: Requiem VE VÝVOJI

Na E3 2021 bylo oznámeno pokračování. Jmenuje se A Plague Tale: Requiem a jde o druhou kapitolu velkého příběhu Amicie a jejího bratra Huga. Titul se odehrává po událostech prvního dílu. Stále je pronásleduje strašlivá kletba a společně musejí bojovat o přežití ve světě, který je stejně temný jako nemilosrdný. Ústřední dvojice navštíví nová místa a bude se muset vypořádat s novými nepřáteli. Samozřejmostí jsou ikonická hejna krys.

A Plague Tale: Requiem vyjde v roce 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch v rámci cloudu. V den vydání bude hra dostupná v předplatném Xbox Game Pass.