Před příchodem recenzí (embargo končí ve středu v 16:00 našeho času) se společnosti Bandai Namco a FromSoftware pochlubily přes šest minut dlouhým gameplay trailerem, jenž nás seznamuje s nadcházejícím akčním hardcore RPG titulu Elden Ring.

Video nejprve vysvětluje příběh hlavního hrdiny. Hrajete za potomka Taintedu, skupiny hrdinů, kteří byli kdysi vyhnání z Mezizemí. Abyste získali zpět své místo ve světě svých předků, vydáváte se na dlouhou a nebezpečnou cestu do Mezizemí.

Poté nabízí informace o světě, jeho obyvatelích a o tom, jak se nová hra od tvůrců série Dark Souls, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice bude hrát. Tady přichází první velký rozdíl. V Elden Ringu vývojáři kladou důraz na svobodu při prozkoumávání nebezpečného a krutého fantasy světa. Do průzkumu se můžete pustit pešky, ale také na přízračném koni, který dokáže skákat i na vysoké kopce.

„Rozsáhlý svět, který hladce propojuje otevřená pole s různými situacemi a obrovské kobky s komplexním trojrozměrným designem. Během průzkumu vás čeká radost z objevování neznámého a překonávání hrozeb. To vše vede k obrovskému uspokojení,“ uvádí tisková zpráva.

Svět Elden Ringu je plný nejen nepřátel, ale také zajímavě navržených mírumilovných postav, které hráče pověřují různými úkoly. Když budete plnit jejich úkoly, dozvíte se o nich více informací.

Samozřejmě nechybí možnost přizpůsobit si hrdinu, využít pomoc duchů, které lze vyvolat během obtížného boje, a kradmý únik před nebezpečím.

Elden Ring vyjde 25. 2. na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.