Už zítra na počítače a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox vyjde Elden Ring: Shadow of the Erdtree. První a současně poslední rozšíření dva roky starého akčního RPG je podle serveru Metacritic nejlépe hodnoceným DLC všech dob.

Společnosti Bandai Namco a FromSoftware před očekávaným vydáním zveřejnily přes tři minuty dlouhý launch trailer (ke zhlédnutí úplně nahoře). Ten ukazuje nové oblasti, které navštívíme, a nové nepřátele, které budeme muset přemoci.

„Rozšíření Shadow of the Erdtree přináší zcela nový příběh ze Země stínů, který je prodchnutý tajemstvím, nebezpečnými dungeony a novými nepřáteli, zbraněmi a vybavením,“ láká oficiální popisek.

„Objevte neprobádaná území, postavte se hrozivým protivníkům a vychutnejte si uspokojivou radost z vítězství. Ponořte se do napínavého příběhu plného napětí a intrik a užijte si strhující zážitek, který hra přináší,“ dodává.

My jsme Elden Ring: Shadow of the Erdtree recenzovali a chválili. O expanzi jsme napsali:

„Shadow of the Erdtree není v žádném případě dokonalá expanze. Na to by musela mít lepší zakončení, finálního bosse, vyvarovat se technickým chybám, opakování některých nepřátel a možná i přidat trochu více zbraní navíc (v nových kategoriích). To ji ovšem nesráží nijak výrazně, aby se stále nejednalo o důstojného „pokračovatele“ původní hry a něco, co by neměli její fanoušci za žádných myslitelných okolností minout. Protože jinak jde o skvělý zážitek. Level design je zmáknutý na jedničku a atmosféra, rozšíření příběhu i nové kategorie zbraní jsou absolutně skvělé. Tohle 30hodinové dobrodružství stojí rozhodně za to, jen zkrátka neočkávejte, že toho udělá víc, než že „jen“ přidá těch 30 hodin k původní hře.“