Recenzenti si návrat do Elden Ringu užili. Shadow of the Erdtree pasovali na nejlépe hodnocené rozšíření. Korunu dlouhých osm let držel skvělý přídavek O víně a krvi pro Zaklínače 3 od CD Projektu RED. Polské studio se neostýchalo a pogratulovalo japonským kolegům z FromSoftware k tomu úspěchu.

Během víkendu se však objevilo mnoho stížností od hráčů. Stěžují si na to, že nový obsah je příliš obtížný. Mnohým dává zabrat už první boss. To je úsměvné vhledem k tomu, jak se někteří před vydáním báli, aby neměli svou postavu příliš dobrou na Shadow of the Erdtree. U spoustu z nich je to spíše naopak.

Jiní si tohle utrpení po dvou letech znovu užívají a těší se na další výzvy, které jim expanze během dobrodružství připraví. Každopádně, výsledkem je smíšené uživatelské hodnocení na Steamu.

Mezitím vydavatelská společnost Bandai Namco na sociální síti X poradila, aby hráči využili Scadutree Blessing. Toto požehnání je bráno jako speciální předmět, který naleznete v herním světě. Po jeho získání ovlivňuje poškození způsobené nepřátelům a snižuje poškození způsobené vám.

V komentářích tohoto příspěvku si hráči vzájemně radí. Jiní ho berou s nadsázkou jako vzkaz, že jsou noobové, co neumí hrát Elden Ring.