Ještě před příchodem očekávaného Shadow of the Erdtree ve společnostech FromSoftware a Bandai Namco oslavují. Mají k tomu velký důvod, hra Elden Ring z roku 2022 překonala hranici 25 milionů prodaných kopií po celém světě. Započítány jsou fyzické i digitální prodeje.

Vývojáři z japonského studia u této příležitosti děkují hráčům za podporu. „Společně jsme ušli dlouhou cestu. Moc vám děkujeme za vaši vášeň a podporu,“ dodávají. Fanoušci je zasypali vřelými slovy a gratulacemi. Mnoho z nich přeje Elden Ringu ještě větší úspěch.

V únoru tohoto roku bylo hlášeno 20 milionů. Není pochyb o tom, že prodeje nakoplo oznámení data vydání velké expanze Shadow of the Erdtree, která dorazí už 21. 6. Odvážlivce zavede do zcela nové oblasti, kde se vypraví po stopách Miquella, bratra Malenie.

„Objevte neprobádaná území, postavte se hrozivým protivníkům a vychutnejte si uspokojivou radost z vítězství. Ponořte se do napínavého příběhu plného napětí a intrik a užijte si strhující zážitek, který hra přináší,“ láká oficiální popisek. Pokud nevíte, co se v Elden Ring stalo, tak ve videu níže shrnutí příběhu. Díky týmu Farflame s českými titulky. Přeložil také hru samotnou.

V souvislosti s příchodem nového obsahu je dobré upozornit na jednu věc. Pokud se budete chtít ponořit do nového dobrodružství, tak je nutné porazit Mohga. Ovšem tento achievement má pouze 37,8 % hráčů na Steamu. Podobná situace je na konzolích PlayStation a Xbox, kde zhruba 2/3 hráčů neporazily tohoto protivníka. Mnoho hráčů ho označuje za jednoduchého bosse. Jde o posledního bosse v dungeonu Mohgwyn Palace.